В затвора Иванчева дели килия с убийца, осъдена доживот

0

Килърката  твърдяла, че ще я влачи по стълбите, докато не я ликвидира

Бившата кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева e изключително притеснена за живота и здравето си, разкриха близки до семейството й. Причината е, че след като в килията си бе нападната от въшки, които собственоръчно изтрепвала, зад решетките се появила съкафезничка, осъдена доживотно за убийство. Жената имала странно поведение – от мълчание изпадала в директна агресия. Тя се пулила в лицето на Иванчева и крещяла: „Ще те влача по стълбите, докато на те убия”.

Пандизчийката приличала на женски бабанка. Държала се доста предизвикателно и от всяка дума правела грандиозен скандал, разказват запознати с драмата в пандела. Убийцата винаги искала да сяда близо до Иванчева, за да разговарят. Диалог така и не се получавало, защото бившата кметица вече била „гърмян заек” и предпочитала да мълчи, или пък всяка дума да бъде изключително премерена.


Здравенячката не пропускала възможност да я удря с рамо и това се случило няколко пъти. Иванчева стискала зъби и не се подавала на провокация, но силно се притеснявала, че може да се стигне до бой и да бъде размазана от яката „конкурентка”.


Друга пандизчийка пък оказвала системно психически тормоз на бившата кметица. Тя не давала да се пуска лампата в килията, защото светлината й пречела. Тъмнината пък пречела на Десислава, която се връщала от работа в 22 часа вечерта, капнала от умора.


Цялото крило на Сливенския затвор, където е Десислава Иванчева, било претъпкано с жени-убийци, които не се мерили приказките, нито бързали да излизат от панделата, защото навън нямало родственици, които да ги чакат. Свадите били нормално нещо, макар че почти винаги се намирало служител, който да всява ред.  


Условията в затвора също не били добри. Чакало се за тоалетна, за баня, за телефон. В двора на Сливенския зандан имало само един апарат, който работел по един час два пъти седмично. Осъдените трябвало да се редят на опашка, за да чуят за минутка или две родствениците си.
За да не изпада в негативни мисли, Десислава Иванчева се съсредоточавала върху позитивни неща и работата си на помощник готвач в кухнята на Сливенския затвор. Още при постъпването си там, тя решила, че ще работи, за да може да излезе предсрочно. Трудовото й възнаграждение е 240 лева, с които щяла да изплаща глобата от 12 000 лева, наложена й от съда при вземането на окончателното решение за присъдата – 6 години затвор от Върховния касационен съд.


Както знаем, окончателни наказания от по 5 и 4 години са получили бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и предшественика на Иванчева на кметския стол Петко Дюлгеров. Тримата бяха осъдени за получаване на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин преди няколко години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече