Евгения Банева на пазар с палто като на руска царица (Снимка)

0

Скандалните приватизатори се възмутиха от високата цена на краставиците, вече карат малко БМВ

Бившите мултимилионери Николай и Евгения Баневи вече водят напълно нормален живот и сами ходят да си пазаруват, без да разчитат на армия от скъпоплатени слуги. Олигархичното семейство бе забелязано от папарак на „Уикенд” да пълни торбите на столичния пазар „Иван Вазов” преди обяд на 1 март. Те внимателно подбираха стоките, които купуват, и дори се пазаряха за цената на зарзавата с продавачите.

Облечени екстравагантно, Банев и мургавата му съпруга се появиха на пазара към 11 часа. Заради шармантния си външен вид, ликвидаторите на куп български предприятия, заради което лежаха и в ареста, се забелязваха отдалеч и предизвикаха нееднозначни коментари сред хората на пазара. „Ей, тия нахалници не са ли в затвора, бе?!”, провикна се на висок глас мъж на средна възраст, но двойката пишман-индустриалци се направи, че не го чу.


Евгения бе натъкмена като руска царевна в студения мартенски ден – с дълго кожено палто и шапка към него. Ефектната мантия, която би докарала уртикарии на всеки природозащитник и ако сме в Европа би предизвикала заливане с боя от някой отчаян активист на „Грийнпийс”, струва над 50 000 лева, показа проверка на „Уикенд”. Явно палтото е от златните години на Баневи, когато фамилията парадираше с богатството си, натрупано с брутално източване на ключови бивши държавни предприятия, приватизирани от тях „на цената на спанака”. Николай Банев пък бе заложил на черна пухенка, а в ръката си стискаше обемист черен кожен портфейл.
Двойката се спря пред няколко сергии, за да си набави продоволствия. Евгени и Николай дълго се суетяха и подбираха внимателно краставици и домати. Банева дори се изуми от цената на зеленчука – 8 лева за кило краставици очевидно й се видя много. След като в крайна сметка капризните милионери си избраха пресен зарзават, се отбиха и през малко магазинче, за да си вземат био сирене, кашкавал и яйца. Доволни от покупките, Николай и Евгения се отправиха към автомобила си.


На папараците на „Уикенд” направи впечатление, че приватизатора и бившата му секретарка, омъжила се за него няма и месец след смъртта на съпругата му Дочка, вече се придвижват в малък електрически автомобил. В момента те шофират БМВ i3. Само преди месец Баневи бяха заснети от репортер на Уикенд с „Тесла”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече