Мая Манолова дърпа хора от БСП

0

Мая Манолова ще придърпа доста леви избиратели, дори от твърдото ядро на БСП. Това съобщи за „Галерия“ бивш депутат. Опасението на Нинова, че коалиция „Левицата!“ ще играе с недоволни от „Позитано“ партийни структури, били съвсем основателни.

Стари бесепари се надявали Мая, която вече е в друга формация, да постигне успех и някои от тях дори вече работили за нея. По социологически данни тази формация няма да влезе в следващото Народно събрание, но надеждата била в наличието на опитния апаратчици, правили избори още по времето на Първанов.

Нагласите в структурите на БСП далеч не са хомогенни. Част от тях искат да сътрудничат с други леви срещу ГЕРБ, но пък виждали в тях първостепенен конкурент.

„Левицата!“ беше сформирана като коалиция на 12 февруари с главна цел общо явяване на предсрочните парламентарни избори. В нея влязоха водената от Манолова „Изправи се, България“, „Алтернатива за българското възраждане“, с лидер Румен Петков, „Движение 21“ на Татяна Дончева, „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, „Българска прогресивна линия“ и „Нормална държава“.

Коалицията привлече популярни личности като психиатъра Цветеслава Гълъбова, бившите депутати Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

Манолова се отказа от предишното сътрудничество с Отровното трио на Хаджигенов и Бабикян.

Като бивш омбудсман Манолова се сдоби с огромна популярност в страната. Запознати твърдят, че и дори тогава не е прекъсвала своите контакти с регионалните БСП  активисти. Имиджът й на защитник на обикновените хора обаче остана почти непокътнат от онези години. През 2019 година тя беше и независим кандидат за столичен кмет, но подкрепена от БСП. На първия тур спечели 27.79%, а на втория 45.13%. Фандъкова обаче я победи с 49.98%.

В последствие между нея и Корнелия Нинова настъпи тотален разрив. Манолова се изявява на страната на президента Радев в неговата битка с Нинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече