Гласят лорд Минчев за високо руско отличие?! (Евгени ревностно брани паметника на Съветската армия)

0

Лорд Евгени Минчев се превърна в един от най-яростните защитници на паметника на Съветската армия в Княжевската градина в София. Софийският общински съвет излезе с предложение паметникът да бъде демонтиран и преместен. По този повод Минчев публикува стихотворение в социалните мрежи.

Ако някоя нощ рухне,

монумента съветски, не стой!

Полк, ставай, „ей, ухнем“ ,

лети към небето под строй.

Тук, дошли да рушат,

ръце, несъздали превръщат,

омразата си в занаят

и после минало повръщат.

Невидели война, снаряд и олово

гризат героизма ви мишките.

Вие пребъдете в слово,

полк, не  напускай вишките!

И свети в заря моя град,

с обич, неизмерена с аршин…

 „Умом Россию не понять“-

Полк, полети! Повишен си в чин!

Евгени Минчев

/Лондон, Мейфеър/

Запознати твърдят, че преди дни лорд Евгени Минчев е видян да влиза в руското посолство в ранни часове. Той се яви най-ревностен защитник и против преместването на паметника на съветските воини. Минчев, който е завършиш военно училище е верен на паметните символи на армията, подпомага ветераните от Британския Кралски Легион, а от Кралското семейство неведнъж са насърчавали благотворителната му дейност. Дали руската държава ще даде висок орден на лорд Минчев, който освен това прави Руски бал в България и е в почетните комитети на руските балове в Лондон? В момента Евгени е в британската столица за Имперския бал, под патронажа на принц Майкъл оф Кент – внук на крал Джордж Пети. От няколко дни Минчев защитава със слово паметника в Княжевската градина, а през уикенда ще бъде на масата на принцеса Олга Романова – пра-пра- племеница на цар Николай Втори.

Евгени е близък с руската принцеса Олга Романова

На 2 юни лорд Минчев навършва 60 години – отличен мотив да бъде удостоен по всякакъв начин. Тези дни на пазара излиза книгата му за Д-р Ружа Игнатова.

Ето поста на Евгени Минчев във фейсбук в защита на паметника на Съветската армия:

 НЕ БЕЗСПОКОЙТЕ ПАМЕТНИКА!

Соловьи, соловьи, не тревожьте солдат,

Пусть солдаты немного поспят…

Преди да честитя 8-ми март на жените, настоявам паметника на съветската армия, както и всички налични паметници да не бъдат обезспокоявани. Това е тяхната роля- с великолепието и тишината си да напомнят за събития, допринесли с нещо за нацията или дали и урок. Какво, впрочем, смятате другари и другарки да направите на мястото на евентуално срутения паметник? Кравешкото л…но което замести грандиозния паметник 1300 години България? Или базара за карначета, греяно вино и мартеници на мястото на Мавзолея? Как така смело боравите с човешката памет, хорските пари и емоции, с които това е съградено? Някакви си, без три реда биография, онлайн читаци, решили да променят картата на паметта ни. Жалкото е, че на вас няма никой и никога да издигне паметник, което може би като майсил драще дупетата ви. И какви пари ще потроши държавата за този зулум, вместо да ги даде на деца, възрастни, нуждаещи се? Издигнете, моля, паметник на капачките- ще съберете много лайкове, но никога- памет. Защото се допуска това неравновесие – едни да събират капачки пред човешката мъка, други да харчат народни пари за прищевките си.

В най-красивата руска песен, с текст написан от Алексей Фатьянов се пее- Славеи, славеи, не безспокойте войниците. Нека малко поспят. Но къде тук славеи? Само гарван грачи, грозно, зловещо!

Много е тъжно. Много сте тъжни. Дано се вслушате в гласа народен, гласът Божии.

Евгени Минчев

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече