Деси Атанасова се озъби на американското посолство: Оторизирахте ли Ангова за списъка „Магнитски“?

0

„U.S.Embassy Sofia, бихте ли обяснили на българската общественост дали сте оторизирали член на изпълнителния съвет на партия „Продължаваме промяната“ и заместник – председател на ПГ на ПП в 48-то НС – г-жа Венеция Ангова да определя списък на санкционирани в бъдеще по закона „Магнитски“ лица чрез профила си в социалните мрежи?“, това написа в профила си във фейсбук Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„В случай, че Посолството на САЩ в България не е възлагало на г-жа Ангова подобна дейност считам, че е необходимо да се разграничи от такъв тип лъжлива пропаганда, използвана в предизборната кампания от страна на ПП.

ГЕРБ – СДС призовава за спазване на добрият тон в предизборната кампания и остро осъжда манипулации от подобен вид“, пише още Атанасова.

На своята страница във фейсбук Ангова е написала: „Всяка прилика с действителни лица и събития е неслучайна. Историята продължава….“.

Под поста е пуснала колаж със снимки, озаглавен ФК „Магнитски“ – титуляри и резерви“. Титулярите са санкционираните досега, а резервите – Бойко Борисов, Делян Добрев и Иван Гешев.

В коментарите под поста на Атанасова я питат има ли официално запитване към посолството, а тя отговаря: „Искаме писмена официална позиция от посолството на САЩ в България.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече