Лелята на Кирил Петков в схема за милиони! Лапа ли татко Петко от дървената мафия? (СНИМКИ/ДОКУМЕНТИ)

0

Разрешителни за изсичане на хиляди кубици дървесина в Ловешко е получила през последните 2 години лелята на Кирил Петков, твърдят отлично информирани източници на ПИК. 

Станалата печално известна като „Руски трол“ леля на експремиера Кирил Петков – Рени Илиева, за което беше сезирана прокуратурата, се оказва и виден представител на дървената мафия в региона на Ловеч.

Когато плачещия доскоро за депутатско място Александър Дунчев оглавява Изпълнителната агенция по горите, подопечното му ведомство издава на 29.05.2021 г. цели 4 позволителни за сеч на Рени Илиева.

На 1 януари 2022 г., докогато „честните и почтените“ още спят спокойни, че Новата година настъпва под управлението на антикорупционния премиер, управляваната от леля му фирма „Фоксел“ ООД получава позволително за сеч № 641310 в Ловешко.

През целия период на управление на правителството „Петков“ на любимата братовчедка на татко Петко, бащата на Кирил Петков, от Изпълнителната агенция по горите са издадени 53 позволителни за сеч. Според експерти става въпрос за хиляди кубици дървесина по 150 лева крайна цена към онзи момент, които се равняват на милиони левове. Това не може да се случи без политически чадър от най-високо място и връзки с дървената мафия в региона, категорични са запознати.

За разлика от предходното управление на кабинета „Борисов“, когато Регионалната дирекция по горите–Ловеч на 29.07.2016 г. издава наказателно постановление  №776 и по изпълнително дело № 20178800400603 Рени Илиева е осъдена да заплати 22 721 лв. и е наложен запор на дружествените й дялове във „Фоксел“ ООД.

Изключително странно е, че протекциите, с които очевидно се ползва любимата братовчедка на Петко Петков, продължават и до днес.

Назначеният от служебния кабинет „Донев – 1“ директор на Регионалната дирекция по горите–Ловеч инж. Петър Петров на официално внесено заявление №РДГ08 – 1554/ 06022023 от ощетените наследодатели отказва да даде пълната информация за позволителните за сеч на „Фоксел“ ООД, твърдейки, че: „Достъпът до интернет системата на Изпълнителната агенция по горите – София е свободен, а съдържащата се там информация – публична“, което, разбира се, не отговаря на истината, твърдят пред ПИК ощетените наследователи.

Със самочувствието на недосегаем на поста си инж. Петър Петров в официален отговор иззема функциите на прокуратура и съд, като твърди, че: “Позволителните за сеч не представляват годен доказателствен материал“ и ощетените страни да се обърнат към Рени Илиева?!

Явно президентът Радев не е много, много сърдит на така наречените от него „шарлатани“, защото протекциите над Кировата леля продължават и при второто служебно правителство. Дали дългата ръка на Татко Петко държи чадъра? Предстои следствените органи да установят. Все пак става дума за милиони…

Позволителните за сеч, издадени на фирмата на лелята на Кирил Петков по време на управлението на „Промяната“.

Заявлението, изпратено до Регионалната дирекция на горите-Ловеч и отговорът на директора инж. Петър Петров.

Инж. Петър Петров, издал позволителни за сеч на фирмата на лелята на Кирил Петков.

Бащата на Кирил Петков – Петко Петков, познат и като татко Петко.

Лелята на Кирил Петков – Рени Илиева. Нейната фирма получава разрешителни за сеч на хиляди кубици дървесина. Във Фейсбук тя се изявяа като руски трол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече