Кретения: Синът на Соломон Паси пращал биячи на щерката на Андрей Райчев

0

Скандал с давност от над 20 години е напът да взриви крехките отношения между две политически семейства у нас – това на Соломон Паси и на социолога Андрей Райчев, след като дъщеря му Ружа разкри страшни подробности за тормоз, на който е била подлагана в училище от връстника си – сина на Паси Исаак. Тогава той, на 8 годинки, я приклещвал физически, твърди дамата. 

Повод за разкритието на Ружа станал, по думите й, опит на Исаак да се подиграва с родовата й памет. Нещо повече, според показанията й след 20 години, изписани в социалната мрежа фейсбук, Паси-младши дори й пращал биячи навремето. 

Двамата – Ружа и Исаак, макар и бивши съученици в т.нар. еврейско училище в столицата на бул. „Пиротска“, са на диаметрално противоположни политически позиции днес – тя не харесва украинския режим и смята, че Киев подклажда руската агресия от години, а той – че руският президент Владимир Путин е омнозло. 

Ето какво пише госпожица (засега) Райчева:

„Общо взето този текст, написан от мен на 7-годишна възраст, съвпада с това, което бих искала да кажа на моя бивш съученик Исаак Паси и в днешно време.

Прочетох това писмо на глас, изправена пред всички във втори клас в еврейското училище, когато

Исаак пращаше приятелите си да ме бият всяко междучасие – това след като веднъж се сби лично с мен и не завърши добре за него.

Дотам бях стигнала, че ходех с гръб към стените, за да си пазя гърба. True story.

Наскоро споделих този мил детски спомен на шега, но Исаак ме помоли да го махна. Така и направих. От някаква почтеност си мълчах, защото се познаваме, защото и родителите ни се познават и едно време са били в една компания. По същата причина и гледам да не се подигравам със Соломон Паси, колкото и „контактни“ да бяха с Плевнелиев.

И ето, че днес виждам публикация на Исаак Паси-младши, който плюе по баща ми. Явно отсреща няма почтеност.

Пиша му на лично, за да питам защо ги пише тези думи, и той ми отговаря, че е тъжно на 28 (всъщност съм на 27, както бях по-малка от Исаак и пращаше да ме бият) да съм “мъртва душа”. Мъртвата душа е другаде. И то от втори клас.

Поздрави, Исаак.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече