Гласят Шишков за главен архитект на София

0

Регионалният министър Иван Шишков е гласен за главен архитект на София при евентуална победа на коалицията ПП-ДБ на местните избори на есен. Това са говори най-вече сред противниците на служебния министър, който напоследък атакува яростно пътищата, построени от ГЕРБ. Според тях Шишков нарочно проявява активност, за да спечели червени точки пред очертаващото се в бъдеще мнозинство в СОС. Точно столичният общински съвет решава за един от ключовете постове на столицата, а повечето наблюдатели определят вота на втори април като репетиция за по-важните кметски избори на есен.

Кирил Петков и Асен Василев, наистина са си харесали бившия архитект на община Триадица твърдят запознати. Министърът директно и заобиколно говори за кражби за стотици милиони от строежите на пътищата, като по този начин умишлено или не – работи за каузата на Промяната. Те са се виждали няколко пъти с архитект Шишков и от дума на дума се стигнало до идеята да вземат нещата в София в свои ръце.

От новата коалиция са убедени че ще спечелят 50% от местата в общинския парламент през есента и няма да имат проблеми да изберат нов главен архитект. Както Галерия вече писа, почти сигурно ПП и  ДБ ще издигнат за кмет Васил Терзиев, основател на „Телерик“, но се спряга още името на архитект Любо Георгиев от „Визия за София“ и на Борис Бонев от „Спаси София. Тактиката на коалицията обаче е да крие своите кандидати до края на лятото, за да ги предпазят от черен  пиар. Несъмнено такъв ще излезе срещу Иван Шишков, най-вече за работата му като главен архитект на община Триадица. И най-вече ще му припомнят случая, при който от токов удар загина 16-годишно момче. Шиков напусна по собствено желание поста си след трагичния инцидент. Иначе регионалният министър има впечатляваща визитка. За разлика от настоящия главен архитект Здравко Здравков той е кореняк софиянец. Завършил е образователната степен магистър по архитектура през 1990 година във ВИАС софия.

Аархитект Шишков е работил като проектант в Интерпроект и Софпроект В периода 1992-ра до 2000 година е заема длъжността на главен архитект на община Драгоман. От 2002 до 2008 е главен архитект на район Банкя в столичната община, а от 2008 до 2021 е бил главен архитект на район „Триадица“ Софийска община. Възходящата му кариера продължава и по време на двете служебни правителства назначени от президента Радев през 2021 година като съветник и заместник-министър в министерство на регионалното развитие и благоустройството до назначаването му за министър на регионалното развитие и  благоустройството. След неуспешния край на последния парламент имаше страхотен натиск архитект Шишков да бъде сменен от поста в поредния служебен кабинет. Румен Радев обаче не се поддаде, явно имайки високо доверие в професионализма на регионалния министър.

Именно архитект Шишков изнесе скандалната информация за спестения асфалт като една от главните причини за лошото качество на магистралите и пътищата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече