Синът на Емил Димитров драпа за депутат  

0

Емил-младши поведе листата на партия МИР в родния на баща си Плевен

За място в 49-ия парламент ще се бори синът на естрадната легенда Емил Димитров, видя „Ретро“. Емил Димитров-младши се е кандидатирал за депутат от политическа партия МИР, като дори е водач на листата в родния на баща му Плевен.

Това не са първите избори, в които наследникът на обичания от поколения певец влиза в депутатската битка. На предходния вот той отново е бил кандидат от същата партия, на която всъщност е един от учредителите и изпълнява функциите на зам.-председател. 52-годишният Димитров е виден културен деец и общественик. Израствайки в артистично семейство, той решава да се отдаде на изкуството и е приет да следва „Ударни инструменти“ в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Впоследствие обаче се ориентира и към по-практична специалност и взема диплома по „Публична администрация“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Единственият наследник на големия певец не се притеснява да изразява позицията си по всички актуални теми в държавата в социалните мрежи, а неотдавна влезе и в остра схватка с лидерката на БСП Корнелия Нинова. Поводът за словесните престрелки бе една от емблематичните песни на баща му, а именно „Моя страна, моя България“, като синът на Емил Димитров изрази позицията си, че Столетницата и лидерката ѝ нямат моралното право да я пускат по всичките си партийни мероприятия и събития. Димитров-младши от години води битка за правата над творчеството на своя легендарен баща, като се старае всячески той и приносът му към българската музика никога да не бъдат забравени.

Въпреки че е имал нелеки моменти, Емил-младши никога не се е изкушил да продаде наследствената си къща, завещана от татко му. Прочутото имение в столичния квартал „Княжево“, обзаведено с аристократични барокови мебели, бе пристан на спасение за обичания певец в последните години от живота му, когато боледуваше сериозно. И досега къщата е обитавана от Емил-младши и неговата съпруга Жаклин. Доскоро с тях живееше и синът им Мартин, който е наследил огромния певчески талант на своя дядо. Въпреки това внукът на Димитров избра да поеме по друг професионален път, а не да прави сценична кариера. В момента той е студент в Università Cattolica del Sacro Cuore – Католическият университет в Милано, Италия. Вузът e сред най-реномираните на Ботуша и е най-големият частен университет в Европа.

Прочут е с това, че редица политици от световна класа са негови възпитаници. Сред тях попадат и трима италиански премиери – Чириако де Мита, Аминторе Фанфани, Романо Проди, осем министри, четирима парламентарни председатели, както и бившият президент на Ватиканската банка. Съвсем вероятно е, след като се дипломира, Мартин също да опита да направи политическа кариера у нас или в Европа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече