Ти да видиш! Трифонов за ареста на Борисов: Тежко погазване на върховенството на закона

0

„Вчера Държавният департамент на САЩ публикува годишния си доклад за състоянието на човешките права по света през 2022 г. Конкретно за България докладът много ясно критикува сериозната корупция на ниво държавна администрация и правителство. Критикува политическото и икономическо влияние върху медиите. Критикува и „произволните арести” у нас през 2022 г., като забележете – Държавният департамент дава пример с незаконните арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. И сега се питам – трябва ли чужда държава и чуждо правителство да ни посочват грешките на самозабравили се политици, които газят върховенството на правото?“, пише във Фейсбук профила си Трифонов.

Според него „Бойко Борисов си е за разследване отвсякъде. Това е със сигурност“.

„Но не може действащ министър-председател, който и да е той, да нарежда арест, на когото и да е било. Не може действащ министър-председател да се хвали: „Аз арестувах Бойко Борисов”. Това, което се случи преди една година, беше тежко погазване на върховенството на закона и на правото от страна на тогавашния министър-председател, от което не спечели нито закона, нито правото. Спечели Бойко Борисов. „Така не може” – казах го нееднократно, но никой не обърна съществено внимание. Вчера същото го каза и Държавният департамент на Щатите. И сега к’во – пак ли ще се правим на разсеяни?“, пита той.

Другото му подозрение е, че „разсеяността е неизбежна, щото в доклада ясно е посочено политическото и икономическо влияние върху медиите“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече