ПП с младежка структура за изборите наесен

0

Младежка структура към „Продължаваме промяната“ ще се роди до местните избори наесен. Това научи „Филтър“ от приближени до лидерите Кирил Петков и Асен Василев.

Идеята се родила миналата седмица по време  на среща със студенти. На нея се обсъждало кака да бъдат активирани младежите между 16 и 25 години, които са сред най-пасивните на избори. По време ма разговора студенти предложили създаването на структура за младежи към „Продължаваме промяната“, което лидерите подкрепили. Въпреки че още не са изградили националните си структури в страната, заради което има съмнения, че плановете им в политиката са краткосрочни — да се монетаризира един пълен мандат и после кой откъде е. Лицата на „Продължаваме промяната“ бяха неизвестни за широката публика, но не са сред най-младите. Лидерите Кирил Петков и Асен Василев са на 42 и 45 години, Даниел Лорер е на 46, Николай Денков е на 60. Масово обаче лицата на „Промяната“ са над 40-годишни. Със създаването на комсомолска организация, в която да членуват тийнейджъри и студенти, новите партийци имат за цел да привличат нови избиратели. Младежките структури на партиите често са подценявани, но имат важна роля за тях и особено за резултатите им на избори. Неслучайно най-голямата, стройна и организирана е тази на ДПС. Младежкото ДПС съществува не само на хартия, но и редовно прави мероприятия в цялата страна. Председател е Сезгин Мехмед, който води листата на движението в Хасково. Втората по големина организация на млади хора е на ГЕРБ, чийто председател е бившият зам. външен министър и депутат Георг Георгиев.

Голяма структура от млади хора има и в младежкото обединение на БСП, ръководено от Габриел Вълков. Червените комсомолци обаче не получават избираеми места в листите, а преди месец се опълчиха на лидера Корнелия Нинова и поискаха оставката й. Тогава много от тях бяха изключени. Малко хора знаят, но един от коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“ — ,,Да, България“ на Христо Ивамов, също има организация, макар и със скромна дейност. Тя се казва „Млада България“ и в публичното пространство няма информация кой я ръководи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече