Корнелия в ступор, „Левицата” им дърпа вота на „старите кучета” от БСП

0

Истинска кървава баталия тресе лявото пространство у нас, научи „Уикенд”. Роящите се все повече формации с ляв уклон и афинитет към руската мечка принуждават седмици преди вота на 2 април лидери и активисти да извадят секирата и да развъртят нечувани интриги по места, за да си осигурят гласоподаватели. Докато „Левицата” набира сериозна скорост в процентите, разчитайки на старите поклонници на БСП и гласовете им, както и на противниците „отвътре” на соцлидера Корнелия Нинова, самата тя е в истински ступор от случващото се според социолозите.

БСП крета тъжно не към третото, а към позорното четвърто или пето място, като на вота ще вземат едва около 7%. На „Позитано” 20 са в истински шок от драматичната развръзка. Опитите на хората на Нинова по места, които са против лидерските й амбиции на абсолютизъм да я съсипят, допълнително напряга настроенията в столетницата. „Хората на Нинова са в ужас, че „Левицата” със сигурност влиза, като може да направи дори 5% вот и на практика да има почти толкова депутати, колко и БСП”, коментират източници


Междувременно уж фаворитът „Възраждане” също провидял заплаха от една от коалициите, засилила се към парламента с подобни на неговите прокламации. „Вън от ЕС и НАТО” стартира със силен русофилски уклон, а таргетът й е именно симпатизанти, които са върло изплашени от еврото и искат край на „поклонничеството пред Брюксел”.


Наскоро обаче хитри активисти на Костадин Костадинов всели раздор в коалицията, която дни преди вота е пред разпад, научи още „Уикенд”. Един от лидерите Кирил Гумнеров – бивш депутат от „Атака” и създател на партия „Нация”, е в повече от обтегнати отношения с Костадинов, който според него му крадял не само избирателите, но и собствените съпартийци. Двама от „Вън от ЕС и НАТО” дали заден за острите позиции на партията, с която тя се надява също като останалите пролеви формации да открадне чужди гласове. Костадинов пък се държал като „ни лук ял, ни лук мирисал” и категорично отричал да се опитва също да присвои чужди симпатизанти. Причината – лидерът на „Възраждане” провидял пропуск в „управленската програма”, като не се сетил да акцентира върху напускането на страната ни от съюза и Алианса.


Междувременно и от „Левицата” не стоят със скръстени ръце. Фуриите Мая Манолова и Татяна Дончева не спират да обикалят по места и да подбиват интереса на активистите в БСП и другия съперник за електоралната любов – „Възраждане”, като масово „старите кучета” от БСП са потенциални гласоподаватели. Причината е, че в „Левицата” са събрани иконични лица на БСП от близкото и не толкова минало, а оставането на Румен Петков в сянка само направи услуга на „младата” формация.


На свой ред пък Нинова решила да компрометира хората на Мая и Татяна, като пуснала свои сателити из малките населени места с прокламацията, че „Левицата” е креатура на президента Румен Радев с цел да разцепи и отслаби и без това немощната столетница, научи още „Уикенд”. Червени и леви от всички партии и коалиции са готови да се бият до кръв като едновремешни комунисти, само и само да докопат 4%, клатят глави симпатизанти. Проблемът на коалициите обаче е, че ако вземат под 4% на изборите, мечтите им за партийна субсидия се изпаряват, тъй като тя се полага само на партии, явили се самостоятелно и получили над лелеяния дори 1% за държавна пара.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече