Пореден мултимилионер наднича зад партията на Ива Митева

0

„Заедно” се предлагат отсега на Слави Трифонов и който ги поиска

Мултимилионер с компания с филиали в Испания стои зад новата формация на люспите от „Има такъв народ” – Ива Митева и Любомир Каримански, научи „Уикенд”. Създадената да отлее гласове от Слави Трифонов партия „Заедно” има обещаващ многомилионен гръб в лицето на бизнесмена Юлиан Софрониев, който се води експерт и говорител на формацията. Само една от компаниите на обещаващия бизнесмен е на стойност 6 милиона лева, а останалите му фирми също постигат високи финансови отчети за изминалата година, установи проверка на „Уикенд”.

Самият Софрониев от над 25 години се занимава с бизнес в застраховането и сигурността като продава системи – терминали за самостоятелно настаняване в хотели. Компанията му вече обслужва елитни курорти в Гърция и Испания, но въпреки натрупаната банкова сметка, партия „Заедно” едва ли ще успее да докара желаните проценти на изборите. Даже най-смелите прогнози дават не повече от 0,8% на новата формация.


Самият Софрониев предпочита да стои в сянка и не коментира нито съдебната реформа, нито главния прокурор Иван Гешев, нито пък обичания от самите Митева и Каримански „македонски проблем”, който им бе приоритет, докато бяха питомци на Слави и Тошко Йорданов.
Любомир Софрониев е новата звезда на „Заедно”, която коментират всички по предизборните щабове, след като се заговори, че „Заедно“ е креатура на братята милионери Илиеви. Димитър и Красимир Илиеви, собственици на дискотеката-ковчег „Индиго”, погубила 7 деца през 2001 г., се прочуха като създатели на новата партия, подкокоросвани уж от президента Румен Радев. Всъщност държавният глава няма нищо общо с партията, ала не така стоят нещата с Димитър Илиев. Единият от братята е председател на партия „Сбор”, която се е пришила в коалиция със „Заедно”.


За да „минат на светло” и да не бъдат обвинявани, че са финансирани от дискотечните босове, Ива Митева и Каримански решили да извадят под прожекторите почтения и успешен бизнесмен Софрониев. Банковата сметка на предприемача може да съперничи на тези, с които Росен Плевнелиев се засили към властта, но Софрониев не коментира дали дарява лепта от милионите си за дарения в полза на „своята партия”. Сдържан пред медиите, бизнесменът говори само за работата, която държавата трябва да свърши в полза на бизнеса у нас и е открито против „зелената сделка”.


И докато „Заедно” се бори за отхвърляне на червените линии в политиката и диалогизъм с всички формации, симпатизантите на Слави Трифонов се присмиват отстрани на парадоксалното поведение на бившите си съпартийци. Те отсега твърдят, че са готови на диалог и коалиции не само с всички партии, а най-вече с „Има такъв народ”. „До онзи ден бяха при Слави и работеха заедно, уж всичко бе наред, сега го напуснаха и защо? За да се съберат обратно с него след изборите! Това е същинска комедия!”, възмущават се верните на Трифонов симпатизанти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече