Грешно лекарство убило Нери Терзиева

0

Години наред любимката на зрителите приемала медикамент срещу диабет, който се оказал фатален за здравето ѝ

Грешно лекарство срещу диабет е станало причината любимата на поколения български тв зрители Нери Терзиева да си отиде без време.

Легендата от „По света и у нас“  в първите години на демокрацията, която по-късно стана пресаташе на президента Петър Стоянов, почина внезапно малко преди да навърши 70 години миналия юни.

Цялата страна остана потресена от ненавременната смърт на Нери, още повече, че тя буквално дни преди това беше особено активна в социалните мрежи и общуваше непрестанно с приятелите си, пише в. „Минаха години“.

Тогава така и не се разбра какво се е объркало и защо Терзиева отлетя толкова рано. Някои дори прибързано сметнаха, че или е получила инфаркт, или я е отнесъл Ковид 19.

Оказа се, че преждевременната кончина на журналистката е причинена от грешно изписано лекарство. То направо  е съсипало организма ѝ. Това разкрива в книга-спомен за нея съпругът ѝ, пловдивският журналист Евгений Тодоров.

„За съжаление, с голямо закъснение, вече в болницата, разбрахме, че едно от лекарствата, което Нери приемаше от години, реално я убива. В сряда вече нямаше накъде – тя влезе в болницата. Оказа се, че бъбреците ѝ вече не работят. Оцеля при първата хемодиализа. Уж имаше надежда. Вечерта я преместиха в Нефрологията. Като си тръгвах, дадох визитката си на дежурната лекарка – да има подръка телефона ми. Тя се зарадва, че пръв се сетих да оставя телефон. Обеща, че ще ми се обади. А лекарите едва ли обещават да се обадят при добри новини.

Чаках обаждането цяла нощ. Лекарката се обади малко след 7 сутринта. Видях непознатия номер и веднага разбрах какво ще чуя. Никога няма да забравя думите ѝ: „Обажда се доктор Стоянова. Искам да ви поднеса съболезнованията ни. Нери почина тази нощ в 1 часа. Просто спря да диша…“, пише в книгата Евгений Тодоров.

Съпругът на Нери Терзиева разкрива още, че преди няколко години Румен Радев я поканил да се върне в Президентството, за да му стане говорител – помнел колко добре се справяла като пресаташе на Петър Стоянов.

Оказало се, че съпругата му Десислав Радева е била състудентка на Нери.

Журналистката обаче отказала с аргумента, че е свързана със синята идея и с Петър Стоянов и иска да остане лоялна към този спомен.

Румен Радев уважил решението ѝ. Президентът бил един от първите, които поднесли съболезнованията си на овдовелия съпруг на Нери.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече