Войната на Лена със Слави стигна 40 000 лева

0

Още събират доказателства, че бившата говорителка е дискриминирана, чака се дело

Войната между Лена Бориславова и Слави Трифонов не само продължава, но и стойността й расте с всеки изминал ден. Преди броени дни съдът наложи запор на фирма на Дългия заради заведено дело от бившата правителствена говорителка срещу лидера на ИТН, на стойност 40 000 лева. По искане на Лена Бориславова Софийският градски съд е наложил запор за 40 бона на сметки на фирмата на Трифонов „Седем-осми”, а мотивът е парчето „Песен за Лена”, което взриви общественото мнение, писа „Уикенд“.

Вулгарната песен е дело на екипа на лидера на ИТН, а в нея квалификациите и описанията по адрес на кандидат-депутатката на „Продължаваме промяната възмутиха не само дамите, а и част от силния пол в родната политика. Бориславова е възпята с изрази като „гладна хиена, с мустаци натъкмена”, „хищна хиена, с валута въоръжена, във Фалкона натъкмена”, „с минети на парапети”, като това са само част от описанията на житието на говорителката в Министерски съвет. Споменати са индиректно тогавашният премиер Кирил Петков и министърът на културата Атанас Атанасов. Парчето, кавър на „Хищна хиена” на фолк-динозавърката Петра от близкото минало дори възмути самата изпълнителка на истинския шлагер, която обяви парчето за „скеч с изумително просташки текст”.


Авторите на вулгарните строфи, както и изпълнителите, останаха анонимни. Хората на Слави претендират, че това е „колективно творчество”. Според източници на „Уикенд”, мръсотията е била изпята от сценариста Филип Станев и музикант от „Ку-ку бенд”, а парчето е сътворено в студиото на партийната телевизия „7/8 тв”.


Бориславова обаче запретна ръкави и реши да даде под съд Трифонов за грозните епитети и ехидни забележки в песента, което към днешна дата му струва запор от 40 бона и поредното петно на финала на предизборната кампания. Съдът е постановил запора, но самата Лена е решила да удари не лично Слави, а фирмата му. Искът на Бориславова е за непозволено увреждане, само че в качеството на възложител е фирмата – по тази причина и ответник е „Седем-осми” АД, а не физическото лице Трифонов или сценаристите. Младата красавица се закани, че това е само началото и ще има още искове. Запорът е точно толкова, колкото е претенцията на Бориславова по този казус, а именно 40 000 лева. Самата тя е платила такса, за да се задвижи процедурата, като обичайно тя е 4% от иска или 1600 лева. Възможно е и сумата да е по-голяма, коментират юристи, но Бориславова мълчи по въпроса.


„Седем осми” АД е дружеството, с което Трифонов работи от години. Компанията реализира милиони левове приходи и се води съсобственик на партийната телевизия „7/8″. До неотдавна тя бе офшорка, за да не плаща данъци, но в момента, в който Трифонов реши да влиза в политиката, компанията се озова в неговите ръце.


Освен в съда, Лена ще се срещне и със Слави или негов представител и пред друга инстанция. Геновева Тишева, юрист, бивш кандидат-депутат на ПП и член на Комитета за премахване на дискриминацията срещу жените на ООН на своя глава заведе дело за дискриминация в ресорната комисия по случая на приятелката си и съпартийка Бориславова. Заседание скоро няма да има обаче, обясниха от КЗД пред „Уикенд”. „На този етап има образувано производство, казусът е на ниво проучване или иначе казано, събират се писмени доказателства по преписката. След това вече предстои и заседание”, разказа пред „Уикенд” говорителят на комисията Любомил Панев.
Няколко пъти от екипа на Слави се опитаха да омаловажат реакцията на Бориславова към парчето им. Филип Станев от ИТН и сценарист на Дългия припомни, че песен с подобен текст се появи и по адрес на Мая Манолова през 2013 г., когато тя бе зам.-председател на парламента, но бившият омбудсман приела с усмивка шегата. А шегата, по думите на Станев, можела да е просто „народно творчество”, като с тези думи сценаристът на Дългия и бивш депутат не потвърди, че реално екипът на Трифонов стои зад обидния кавър. В парчето за Мая също се пее за „обещани палати, а получени само кревати”, ала Манолова, както и нацията, тогава не обърнали особено внимание на пошлия текст.


Припомняме, че миналата година Слави Трифонов бе осъден и от журналистката Кристина Патрашкова. Съдът й присъди обезщетение в размер на 50 000 лева заради вулгарни скечове, излъчвани в „Шоуто на Слави”, докато водещ и продуцент на предаването бе той. Съдебната битка на Патрашкова продължи повече от 2 години. Преди това за пошли сексистки вицове в тв ефира фирмата на Слави бе осъдена и от актрисата Деси Тенекеджиева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече