Рокади на тъмно: Кабинетът тайно смени още 9 посланици

0

Служебният кабинет на Гълъб Донев продължава да прави рокади в българската дипломация на тъмно, без да ги оповестява публично. В системата за правна информация на Министерския съвет са публикувани още девет решения, с които се предлага на Румен Радев освобождаване и назначаване на посланици. Новата партида тайни смени са за Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Германия, Йордания, Ливан и Израел. По същия начин миналата седмица бяха взети решения за смяна на посланиците ни в НАТО, Ватикана, Молдова, Словения и Норвегия.

Това правителство е първото от много години насам, което погазва основни норми за публичност в работата на държавната администрация. Нито едно от изброените по-горе вече 14 решения не е обявено публично като взето от Министерския съвет. В правната система новата партида е заведена под вчерашна дата. Съобщение за заседание на правителството няма, нито пък има съобщение за предложенията.

В Израел сегашният посланик Румяна Бъчварова – преди шеф на кабинета на Бойко Борисов и външен министър, ще бъде заменена от Славена Красимирова Гергова. Славена Гергова в момента оглавява Генерална дирекция „Европейски въпроси“ във Външно, била е посланик в Тунис.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече