Нинова губи в Крушовица, погром за Слави в Учиндол

0

За пореден път Корнелия Нинова и ръководената от нея БСП губят избори в родното й село Крушовица. За Бойко Борисов и хората му в Крушовица са гласували общо 121 души в двете селски секции. 41 по-малко гласове е получила Нинова, която има подкрепата само на 80 души от местните в родното й село. Трети в Крушовица пък са ПП, които успели да привлекат 62 гласа, пише „Ретро“.

Тотален е погрома за Слави Трифонов в Учиндол. В селото му където по традиция има само една изборна секция, вота си за Дългия са дали едва осем души. И там големият победител е ГЕРБ с 42 гласа, а на второ място от тях с 10 бюлетини по-малко подкрепа са получили ДПС.

Предаден от своите е и Кирил Петков, чиито корени са от кюстендилското село Ресилово. Там лидерът на ПП е прекарвал летните ваканции в детството си при баба си и дядо си по майчина линия. В двете изборни секции там партията му е получила 73 гласа и е разгромена от ГЕРБ с двойно по-висок резултат от 161 гласа.

За сметка на това пък Петков и сие  печелят ударно в родното село на президента Румен Радев. В Славяново те са получили 45 гласа, което ги прави първа политическа сила. Втори са БСП, които са срещнали подкрепата на 40 живеещи в селото на държавния глава.

Във варненското село Константиново, където Костадин Костадинов живее заедно със  семейството си в изключително луксозна къща от няколко години насам, партията му е на второ място. Възраждане е получила 119 гласа, докато Бойко Борисов и неговите хора са подкрепени от 148 души.

ДПС пък спечели с голяма разлика в родното село на почетния председател на движението Ахмед Доган – Дръндар, което се намира във варненска област. Там той е подкрепен от 55 души, а втора политическа сила са ГЕРБ. С 11 гласа трети се нареждат Възраждане със седем гласа, четвърти са ПП с 5, а куриозното е, че резултатът на БСП в Дръндар е кръгла нула.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече