Да живее свободата на словото! ПП-ДБ изгониха журналисти от брифинг

0

„Всички партии в коалицията са взели решение, че няма да подкрепи правителство с мандат или участие на политическа партия ГЕРБ“, това обяви Асен Василев в началото на първата обща пресконференция на ПП-ДБ след изборите.

Изказването му бе на фона на изгонени журналисти и в отсъствието на Даниел Лорер. На масата пред медиите бяха седнали Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Според Василев имало сериозни проблеми с провеждането на тези избори, като заговори за голям брой на хора, които не са отишли до урните. Съпредседателят на ПП допълни още, че ще се направи и анализ на местата където не са успели да стигнат по време на тази кампания.

„Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ в първия мандат е на база на ценности“, заяви Кири Петков, уточнявайки че ще говорят с всички партии по политики. Той уточни, че ако ГЕРБ не успеят да съставят правителство с първия мандат, то ПП-ДБ ще предложат такова с втория мандат. 

Атанас Атанасов заяви, че анализът показвал, че българите искат редовно правителство, но те не можели да подкрепят такова кадрувано от Бойко Борисов. Като един от първите законопроекти, Атанасов се закани да внесе такъв за службите и посъветва при редовно правителство Румен Радев да се прибере в президентството. 

„Обединението има потенциал, видно и от резултатите. Не успяхме да изпълним пълния си потенциал, но предстои да изпълним най-важното. Ще продължим да смятаме очевидното – без дълбока реформа в правосъдието нито една цел няма да бъде постигната“, завърши Христо Иванов.

След изявленията на четиримата, всички се изнесоха и нито един журналист не успя да зададе въпрос.

Ето и част от коментарите по темата:

Ивелин Николов

Сега ще видим двойния стандарт на част от медиите. На ПКФ на „Възраждане“ беше изхвърлен репортер на БНТ и логично стана проблем, защото е недопустимо да се постъпва така.

На ПКФ на ПП-ДБ също беше изхвърлен репортер, което е недопустимо.

Тези две формации просто изхвърлят репортери, без дори да се стигне до въпроси или конкретни действия, които да се окачествят като провокация или непристойно поведение.

Досега не сме имали такива типове в парламента.

Но част от медиите виждат проблем само в действията на „Възраждане“, а това автоматично превръща тези медии в същите политически цензури като горепосочените партии, въпреки че се правят на борци за свобода на словото.

генка

Владимир Зарков

Беше ясно, че Кирчо, Кокорчо, Бойкикиев и бай Танас няма да подкрепят правителство на ГЕРБ.

Новината от пресконференцията им обаче е друга. ТЕЗИ СА СИ УМРЕЛИ В ГАЩИТЕ ОТ СТРАХ! Наредиха да бъде изхвърлен журналист от залата, заради въпросите, които мисли да зададе!!!

Те вече не само не искат народа да чуе отговорите им. Тези вече забраняват народа да чуе дори въпросите към тях!

Новият американски посланик идва от Хаити. Прочетох интересни анализи на експерти как е „помогнал“ там да има стабилно правителство. Може би затова днес ръцете на карето полезни ид€оти трепереха. А кръвясалите им очи издаваха трудна нощ.

Уви, такава ще им е вече всяка следваща!

Валентина Василева

Когато се обявява пресконференция, това предполага отговори на журналистически въпроси. Когато не допускаш журналистически въпроси, това означава, че не допускаш въпроси на обществото. А когато искаш да дадеш изявление, не го обявяваш за пресконференция, а или пускаш прессъобщение с позицията си до медиите и в информационните си канали, или си го излъчваш сам. Всичко останало събужда неприятни размисли. Силно се надявам, че грешката е неволно комуникационна и леко непрофесионална.

За свободата на словото говоря…

Калина Андролова

Оф, гледах пресконференцията на ПП/ДБ. Наистина Кирил Петков им разгонва фамилията. Тотален палячо! От пресконференцията разбирам, че сюжетът от миналите избори ще се повтори в абсолютно същия сценарий и по същия ред. „Има разделение на властите в страната“ и затова нямало да подкрепят Борисов, изказа се Атанасов. От всичко става ясно, че ПП/ДБ отново казват: няма да подкрепим ГЕРБ, но искаме ГЕРБ да ни подкрепи при това без каквото и да е участие.

Владимир Огнянов

Според мен държат Христо Иванов против волята му в тази коалиция. Дано се спаси скоро.

Антоанета Христова

ПП/ДБ – национално безотговорни и зависими!

петър кърджилов

Стефан Ташев

Тъжни, унили физиономии на „борците срещу корупцията“. Може би и заради разкритията на прокуратурата за връзките им с Тони Парфюма на Кокорчо, Цветан Василев, Бобока, Касимир Каменов-Къро, лобистите от САЩ, Иван Христанов и Капитан Андреево, Бойко Рашков и лица издирвани за поръчкови убийства. Нексовците, основни спонсори на ДБ, цъфнали днес в Белград на среща с Цветан Василев.

Между другото Тони Парфюма не можа да даде интервю за една телевизия, арестуваха го в Испания, не стигна до Дубай. Наши хора, малоумни, но наши хора…така ли беше?

Асен Генов, друг журналист, който има противоположни на Николай Колев възгледи, също го защити и се изказа против изнасянето му насила от пресконференцията на ПП-ДБ. Той написа следното: “Аз нямаше да изгоня Николай Караколев. Щях да го оставя да се навика, без да му обръщам внимание, докато журналистите сами го изгонят от залата, пречейки им да си вършат работата. Защо охраната или каквито са били там хората в залата, предпочетоха да го изнесат насила – това ще остане енигма за мен. С това си действие ППДБ се поставиха до Костадинов и всяка защитна пледоария в тяхна полза е безсмислена, безполезна и вредна.”

Източник: Трибюн

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече