Слави Трифонов се отказа от парламента, Борисов ще е депутат от Пловдив

0

Слави Трифонов се отказва от парламента. Лидерът на „Има такъв народ“ беше избран за народен представител от район Благоевград. Той е подал заявление в ЦИК, че не иска да е депутат. Трифонов има сериозни здравословни проблеми, което може би е една от причините да се откаже от Народното събрание (НС). На негово място ще влезе следващият от листата на ИТН в Благоевград. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е поискал да бъде народен представител от Пловдив. Той беше избран и в 25-и МИР-София. 

Кандидат-депутатите, избрани в два района, са обявили кой район ще представляват в 49-ото НС. ЦИК излезе със съответно решение днес.

От депутатското си място се отказва и проф. Асен Балтов.

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решението, с което обяви за избрани поименно народните представители по изборни райони и кандидатски листи. Решението предстои да се обнародва в Държавен вестник. 

Против решението се обяви единствено заместник-председателят Цветозар Томов с мотива, че тази практика довежда до сериозни изкривявания на вота на избирателите:

„Гласувах против това решение, тъй като съм категорично против тази практика, която между другото е възможно да доведе до много сериозни изкривявания на вота на хората на местните избори, които предстоят. И тъй като взехме такива решения, обявеният от нас списък на избрани депутати, не съответства на волята на избирателя в пълна степен, поради което аз не мога да гласувам „за“, каза заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов.

Ето го пълния списък на депутатите според ЦИК.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече