Ирен Кривошиева оплака майка си и се качи на сцената в театъра

0

Властната адвокатка Лиляна Кривошиева притиснала Стефан Данаилов да даде фамилията си на извънбрачния си син от дъщеря й

На 93 г. от този свят си отиде майката на актрисата Ирен Кривошиева – адвокат Лиляна Кривошиева.

„Много ми е мъчно. Благодаря за всичко на моята майчица, но Господ си я прибра, за да не се мъчи“, сподели опечалената дъщеря, пише в. “Минаха години“.

В последните години тя постоянно търсеше жена, която да е по цял ден при майка й, тъй като възрастната жена не можела да се обслужва сама, а Ирен имала ангажименти и се притеснявала да я остави без помощ.

„Беше борбена, силна и невероятна жена. Синът ми Владимир също много се разстрои, като му казах“, споделя Ирен.

Въпреки че е в траур, тя не отмени участието си в представлението в Нов театър, в което играе заедно с Роси Русева. Двете играят в постановката на Недялко Йорданов „Две жени, без да се брои мъжът“.

Лиляна Кривошиева е адвокат с дългогодишна практика. В началото на 90-те амбициозната дама била зам.-кмет на София в екипа на заклетия седесар Александър Янчулев. За известно време заела поста на служебен кмет на столицата.

Лиляна Кривошиева

Юристката била доста жизнена до към 85-годишна възраст и продължавала да работи. Заради успешната й практика, Лиляна ходела всеки ден в кантората си на ул. „Княз Борис Първи“, за да помага на клиентите си да получат справедливост по различни дела.

Именно властната, но доста оправна юристка и нейният вече покоен съпруг помогнали финансово на Ирен да емигрира в Щатите на върха на кариерата си в края на 80-те години на ХХ век.

Лиляна била с твърд характер и според близки до семейство Кривошиеви, именно тя била причината Стефан Данаилов да признае извънбрачния си син Владимир.

Консервативната майка на Ирен натиснала екранния майор Деянов, че, женен или не, трябва единственият му наследник да носи името и фамилията му. 

Въпреки това цели 24 години Ирен чакала Ламбо да признае публично за сина си Владимир, макар че бащинството беше публично известно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече