Бойко извънредно: Правителство на всяка цена, най-добре с ПП!

0

„В момента събитията са толкова опасни в света, като се започне с ученията в Тайван и се стигне до войната в Украйна. България не може да остане без правителство.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на изненадваща пресконференция ден преди свикването на парламента.

„Макар че ние повишихме резултата си, нищо солидно не може да се излъчи.

Коалицията може да си говори за повишаване на пенсии, доходи….но има несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни, ако няма редовно правителство. 

Ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет. От това, което чета, на НС ще му бъдат предложени данъчни закони, с които да се намали дефицитът.  В предизборната кампания ясно казахме, че подобно нещо не можем да подкрепим. И години наред това сме го спазвали“, припомни той. 

„Ще ни бъде внесен бюджет, на 6,9-7% дефицит, защото без приемането на тези данъчни закони, които да съберат няколко милиарда в бюджета, няма как дефицитът да стане 3%.

Коалицията може да си говори за повишаване на пенсии, доходи….но има несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни, ако няма редовно правителство. 

Изкривена е цялата система за управление на държавата. Дори не искаме да си говорим за това, защото всеки се готви след няколко месеца пак да ходи на избори. Не го казвам, за да плаша, а за да разберат политическите лидери колко е важно да има редовно правителство. Около 10 юни държавата няма да може да плаща. За да не се стигне до подобен сценарий, трябва да проявим разум, съгласие, търпимост.

Колкото и да ни атакуват нашите приятели, единственото стабилно, дългосрочно правителство е между двете големи коалиции. По същество ние имаме еднакви виждания на 99% от програмите си. Войната между нашите партии беше много ожесточена“, отчете той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече