Сестрата на Румен Радев с рекордна пенсия

1

Сестрата на президента Румен Радев е навършила необходимата пенсионна възраст и й предстои да подаде документите за пенсиониране. Лозана е на 62 години и въпреки, че  страни от публични изяви, за нея се знае, че работи в администрацията на столичното летище. Любопитното обаче е, че пенсията на каката на Радев ще бъде вероятно в максималния размер и ще хване тавана, тъй като преди да стане чиновник дълги години тя е била стюардеса.  Тази професия е част от списъка за длъжности, които се водят първа категория труд заедно с пилоти, парашутисти, миньори, водолази. По правило практикувалите тези професии получават най-високите пенсии надхвърлящи 1 000 лв. и достигащи тавана, който в момента възлиза на 3400 лв.

Трудовият стаж на Лозана също е пряко свързан със самолетите и летищата. През 1992 г. завършилата с отличие психология и педагогика в Софийския университет хасковлийка започва работа като стюардеса в авиокомпания „Балкан“. Бившите й колеги нямат спомен кога и поради каква причина слиза от борда на самолета, но със сигурност днес трудът й е по-добре платен.

От 2007 г. до сега Лозана работи в бюро „Информация“ на летище София, научи ексклузивно „Ретро“. Запознати разкриват, че месечното й възнаграждение не пада под 3 бона, като се има предвид, че хигиенистките на летището прибират по 1600 лева. Лозана е щастливо омъжена и със съпруга си Игор имат дъщеря София, кръстена на майката на президента.

Момичето е връстничка на щерката на Радев и двете са близки приятелки. Срещат се почти всяка седмица и често могат да бъдат засечени на разходки по Витоша и край Боянския водопад.

Каката на държавния глава обитава просторен апартамент в централен столичен квартал. Съседите на Лозана подозират, че вероятно жилището е купено от нея с помощта на брат й.

За зетя на Радев комшиите не знаят много, но подчертават, че не е сиромах човек, защото пред входа на кооперацията паркирал лъскав черен мерцедес. Игор бил откровен почитател на всички модели на немския концерн и тайно завиждал на роднината си Румен, че откакто застанал начело на държавата, го возели в бронирана лимузина от същата марка за 2,4 милиона лева.

Лозана и мъжът й поддържали добри отношения и с двете съпруги на Радев. По-близки били с бившата Гинка, най-вече покрай дружбата на децата. Десислава рядко им ходела на гости, но по празници винаги се отчитала с претруфени ласкателства. Каката на президента не си позволявала да се меси прекомерно в житейските му избори, но винаги го приземявала, когато виждала, че прави грешки.

Такива били отношенията между тях и в детството им, когато по-малкият Румен гледал на сестра си като на еталон за успех. Повлиян от отличните й оценки и хвалбите, които майка им и баща им не пестели, бъдещият летец кандидатствал в езиковата гимназия, където Лозана учела.

1 Коментар
  1. Димитър Кънев казва

    Че с какво са повече от обикновените българи там ония от утайката която се мисли за елит.За всички трябва да има таван на пенсиите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече