Христо Иванов: Престанете да унижавате България с инсинуации, че някакво посолство можело да влияе

1

„Престанете да унижавате България с постоянните инсинуации за това, че някакво посолство можело да влияе. Никакво посолство не може да влияе и самата трудност на процеса е доказателство за това“.

Това обяви лидерът на ДБ Христо Иванов на съвместен брифинг с ПП и ГЕРБ/СДС в парламента.

„Ние, като български политици, имаме – всеки от нас, своите недостатъци и своите ограничения. Но това, което виждате – трудността на това, което виждате, е най-сигурното доказателство, че тук не става дума за някакви кукли на конци, които някой може да ръководи, защото, ако това беше реалността, отдавна щеше да има правителство. Ако беше въпросът някой да събере някого, да натисне едно копче и да спусне някаква инструкция, нямаше да я има тази политическа криза“, каза той.

Според Иванов тази политическа криза е автентично, органично българско явление, което проектира състоянието на нашето общество.

„Излизането от нея ще изисква изключителна отговорност и много трудни стъпки, които – виждате колко трудно се случват. Това, което виждате е дело и отговорност само на българските политици и на обществените групи, които стоят зад тях“, каза Иванов.

1 Коментар
  1. Мария казва

    той, Христо Иванов е напълно достатъчен, други не са нужни

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече