БОМБА! Херо Мустафа писала списъка Магнитски“ (ФАКСИМИЛЕ)

0

Документ от САЩ твърди, че бившата посланичка у нас Херо Мустафа, е участвала директно в писането на списъците по американския санкционен закон „Магнитски“, писа ПИК.

Докладът е озаглавен “Инспекция на американското посолство в София“. Той оценява работата на Херо Мустафа като посланик.

Документът изтъква ролята на Мустафа в първите по рода си санкции на САЩ срещу български лица и корпорации за корупция съгласно закона “Магнитски“ – най-голямото действие, предприето за един ден съгласно Закона. Оказва се, че тя лично е участавал в писането на санкционния списък.

Цитирана е и нейната роля в първите по рода си санкции на САЩ срещу български физически лица и корпорации за корупция съгласно Global Magnitsky Human Rights Accountability Act, най-мащабното действие, предприето за един ден съгласно закона.

Докладът изброява още ог стратегическите цели на САЩ в България за перида 2018-2022, които били успешно изпълнени от посланик Мустафа: закупуването на още изтребители F-16 от България и замяната на руския газ с американски в България.

Припомняме, че мисията на у нас Мустафа приключи преди два месеца. Тя беше изпратена от българските власти с почести и ордени. Като награда за добрата й работа в България, администрацията на Джо Байдън, изпрати Херо Мустафа за посланик в Кайро.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече