Без капка неудобство: Филип Димитров с 18 бона заплата, използва служебната си кола за лични нужди

0

Филип Димитров продължава да живее на държавна издръжка, при това доста на широко. Бившият лидер на СДС и злополучен пример на България в първото демократично правителство след 10-и ноември, цял живот е бил галеник на всички режими и заема все висши държавни постове с колосално висока заплата, писа „Минаха години“.

От няколко години той е магистрат в Конституционния съд, където получава заплата равна на президентската. В момента тя е 13 000 лв., но отделно му се полагат още около 5000 лв. за стаж и научни квалификации. Така излиза, че Димитров се разписва чисто срещу зашеметяващите 18 000 лв. всеки месец, но въпреки неприлично високите доходи от държавата, той продължава да използва безплатно луксозна лимузина марка БМВ С  причислен към нея шофьор.

Преди дни бившият пример се прояви с галантна постъпка спрямо красивата си съпруга Елена на столичния булевард „Раковски“. Конституционния съдия бе изловен от папараци на столичен вестник да кавалерства на жена си, отваряйки вратата на държавната лимузина от НСО.  Димитров като магистрат в конституционния съд има право на лимузина и шофьор, с които да ходи на работа или по научни конференции.

Е, да, но Димитров явно е решил, че колата, чиито бензин плащат данъкоплатците, чудесно може да служи за личен транспорт и разкарва него и жена му напред-назад в столицата и страната. Например за покупка на козунаци, ягоди до близкия магазин, или за нова прическа до фризьорския салон. Така бившия пример и половинката му се разхождат без никакво чувство за неудобство из столицата.

Самият Димитров е създател на службата за охрана НСО, след като през 1992 година за кри убо. Днес легендарният седесар смята явно, че има пълно право да се възползва от привилегиите, които по закон се полагат на малцина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече