Велислава Дърева: Санитарка ми спаси живота!

0

Санитарка спасила Велислава Дърева в коридорите на столична болница. Журналистката, която е с вроден сърдечен порок, се почувствала зле и потърсила помощ в близкото до дома й лечебно заведение. От рецепцията о6аче вместо да я изпратят в спешен кабинет, й наредили да чака в някакъв коридор, за да се запише за личен лекар.

„Имам личен лекар, но тя е в е в отпуска. Много ми е лошо“,  едва промълвила Дърева и със сетни сили се затърила към въпросния коридор.

„Не мога да дишам.  Притъмня ми, усещам, че припадам. И в този момент минава една санитарка. Абе ей такава, късметлийска ситуация. „Елате с мен, аз ще ви завведа“, каза жената и буквално ме занесе в спешното. Прегледаха ме — невролог, кардиолог, на- правиха изследвания.

„Оказа се претоварване,

назначиха ми лечение. На служителката на регистратурата, като ме видя в какво състояние съм, няма как да знае какво точно ми е, а ме праща да чакам на опашка в коридора, за да си запиша личен лекар“, възмущава се от бездушието Дърева.

В подобна ситуация изпаднала и преди година, когато, обезпокоена за здравето си, отново по- търсила помощ в здравно заведение и отново срещнала същото нехайно отношение. „На регистратурата ме гледат с едни тъжни очи и се вайкат. „Ах, ах, ах. Да, да“, но конкретна информация за необходимия ми лекар не дават. И докато аз се чудя как да си реша проблема, една санитарка се приближи към мен: „Спокойно. Оставете ги тези тук. Аз ще ви дам адреса на еди кой си професор. Отивате директно при него“. Аз отидох, професорът ме прегледа и отсече: „Ей сега ще реша въпроса“. Не искам да уточнявам каква точно беше диагнозата, но буквално за пет минути реши проблема. Ей такива хора – като двете санитарки, винаги в някакъв момент ти помагат“, разказва перипетиите си Дърева.

Велислава Дърева е завършила журналистика в СУ „Св. Кл. Охридски“.

Преди 10 ноември 1989 г.

има две издадени книги,

една пиеса и два сценария. Член е на Русенския комитет и на Клуба за гласност и преустройство. Била е депутат в 36-ото народно събрание. След 1989 г. Дърева работи във в. „Дума“, откъдето неколкократно е уволнявана. 3аради острото й перо, последното й уволнение беше през януари 2022 г. Дърева има над 2000 публикации в печата — публицистични текстове, анализи, коментари, интервюта, есета. Понастоящем е политически наблюдател в електронното издание „Поглед.инфо“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече