Има ли изненадани? Бойко Рашков върти схема с рецидивист (Снимки)

0

Бойко Рашков върти схема с рецидивист, нарушавал многократно законите на страната, научи ПИК. Става дума за Георги Керин, който бил упълномощен лично от бившия вътрешен министър да регистрира новия му автомобил „Тесла“.

Припомняме, че ПИК единствено разкри, че Рашков си е купил уникален електрически автомобил за 110 000 лева, най-вероятно събрани от депутатските му заплати. И понеже народният избраник от ПП-ДБ няма време да се реди в КАТ, той е упълномощил Георги Керин да регистрира новата му електрическа придобивка „TESLA“ с регистрационен номер ЕА3663АА.

Дали обаче Рашков знае, че Керин е лице от криминалния контингент с регистрации за присвояване на чужди движими вещи – чл. 209 от НК, за съставяне на неистински частен документ или преправяне на съдържанието му за да го използва за измами – чл. 309 от НК, и не на последно място за затаяване истина в писмена декларация – чл. 313 от НК.

От източници в МВР медията ни научи, че Георги Керин и в момента е клиент на полицията за това, че е регистрирал краден „Ланд Ровер“, модел „Реиндж Ровер Ивоук“, бял на цвят, модел 2014 г.

Според запознати Георги Керин е създал цяла мрежа от полицейски служители, с чиято помощ успешно регистрира крадени автомобили и такива, неотговарящи на стандартите у нас. Заедно с него в схемата са механиците Сашо Цветанов, Костадин Богданов и началник регистрации Златко Златанов.

Разследващи твърдят пред ПИК, че Керин ръководи схема от пет човека, които пред входа на КАТ предлагат посреднически услуги във връзка с регистрация, пререгистрация на МПС, издаване и/или преиздаване на СУМПС, СРМПС и други дейности свързани с функциите на отдела.

Припомняме, че Златко Златанов е дясната ръка на Тенчо Тенев в КАТ, а както знаем, Тенев е любимеца на Рашков и човека, с когото двамата ловуват и участват в пиянски запои в Хасковско.

когото двамата ловуват и участват в пиянски запои в Хасковско.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече