Корупционни игри в Bairak.bg: Пенсионерка на 73 яхна наркотиците в Агенция „Митници“, вижте коя е Маргарита Евтимова с $30 000 заплата

0

Корупционните игри в Агенция „Митници“ продължават с пълна сила, предаде източник на Bairak.bg от върха на службата. Пореден пример за нагаждачество според паричния поток е връщането на служба на пенсионерката Маргарита Евтимова.

Любопитна е причината за поредното назначаване на дамата, родена през 1950-а, на високия пост. Аргументът е „липса на квалифицирани кадри“, обясни информаторът ни. Всъщност, Маргарита Евтимова вече е била началник на отдел „Митническо разследване и разузнаване – наркотици, оръжие и прекурсори“, а сега се връща в Агенция „Митници“, макар и пенсионерка, за да досъсипе работата, категоричен е запознатият с безобразията читател на Bairak.bg.

По думите му има качествени служители, които биха могли без никакъв проблем да заемат длъжността, но за поста трябва човек като Евтимова, която да върши „правилно“ работата под давлението на митническите босове.

Под сурдинка се шушука, че в миналото дамата е получавала „неофициална“ заплата в размер на 30 000 долара на месец. Най-щедрите служители пък шефката пращала на 20-дневни командировки в САЩ. Обикновено за връзкарската разходка се класирали митничари от „Капитан Андреево“, Русе и Видин.

„Незаменима е на трасето, не дели с никого, не се подчинява на никого, за да може всичко да е при нея, да не пропусне „нещо“, описа я информаторът на Bairak.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече