Лили подкара 90 (Кумата на примата разкри истината за възрастта й)

0

Споровете около истинската възраст на Лили Иванова не секват от години. Публична тайна е, че примата на родната естрада упорито крие ЕГН-то си, но гледа с чувство за хyмор на закачките за възрастта й, писа „Ретро“.

На 24 април звезда Nо.1 на българската музикална сцена ще отпразнува своя рожден ден, но кой поред е всъщност той? Макар през последните 20 години Вечната Амбър да се придържа към теорията, че е родена през 1939 г., всъщност редица факти сочат, че по времето на социализма паспортът й бил фалшифициран, а тя подмладена. Истинската рождена дата на изпълнителката на ‘Ветрове“ всъщност била 24 април 1934 г. и проста сметка показва, че след броени дни тя навършва цели 89 гoдини и подкарва юбилейните 90. Основното доказателство, под- крепящо теорията, че Лили е 34-ти набор, са свидетелствата на нейна- та собствена кума Лидия Станчева. Тя е бивш директор на „Естрадна дирекция, изключително близка приятелка на примата и навремето е била поканена от нея да й кумува на сватбата й с композитора Иван Пеев. Именно него мегазвезда нарича „голямата ми, единствена и истинска любов“ в биографичната си книга  „Истината“. Лидия Станчева е човекът, който е видял с очите си ЕГН-то на примата на брачното им с свидетелство с композитора.  Тази дата на раждане потвърждава приживе колежката на Лили Снежана Кратова.

Как обаче Лили е успяла да промени рождената та си дата?

Според запознати от музикалния бранш това се случило преди повече от 50 години. Тогава тя трябвало да замине за Чили, където да участва в голям международен музикален форум. Имало обаче един проблем — изискването на организаторите било певиците да не надвишават възрастта от 30 години. Така родните служби тихомълком подправили паспорта на Лили, за да може да замине да представлява България на фестивала в Южна Америка.

Макар да подкарва 90, любимката на българите продължава да изглежда завидно добре и да кипи от енергия. За поредна година тя ще проведе мащабно национално турне в 13 града.

През миналата година тя проведе подобно турне, но за първи път отнесе критика от феновете си. В много градове тя отказваше бисовете, тъй като силите не й стигаха за повече от час и половина пеене. Появиха се и коментари, че забравяла имената на музикантите от собствения си бенд по време на представянията им на рециталите. Отдавна се говори, че звездата има проблеми с паметта, тъй като чете текстове на вечните си шлагери от папка, поставена на статив пред нея.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече