За Рамазан Байрам: Гешев сърба шербет в „Столипиново“

0

Парче ръчно точена баклава хапна главният прокурор Иван Гешев в пловдивския квартал „Столипиново“ и отпи шербет. С тази почерпка го посрещнаха в етническия квартал по случай Рамазан Байрам.

От сладкишите на местните опитаха говорителката му Сийка Милева и пловдивските прокурори Румен Попов, Ваня Христева и Петър Петров, които ги придружиха.

Срещата се състоя в сърцето на гетото – улица „Сокол“, където винаги шуртят води по улиците и се въргалят отпадъци. Този път обаче пространството беше изчистено.

„Човекът дойде да види дали се чисти в квартала, пита ни за битови проблеми и говорихме за образованието сред подрастващите“, обясни пред „24 часа“ местният лидер на ДПС Али Байрам, който присъства на срещата.

По-рано Сийка Милева потвърди пред „24 часа“, че са в етническия квартал, но отказа да съобщи къде точно са. Срещата не беше обявена.

Според официалното съобщение на прокуратурата Гешев е посетил „Стопилипоново“ и се срещнал с местни жители, за да се запознае с проблемите им и да обсъдят битовата престъпност и дискриминацията.

Той поздравил мюсюлманската общност за Рамазана и пожелал здраве и благодат във всеки дом. Хората от квартала му благодарили за предприетите действия по поставянето на контейнери за смет и почистването на „Столипиново“ след извършената от Окръжната прокуратура в Пловдив проверка.

Тя беше разпоредена преди месец от Гешев, в резултат на която в района бяха поставени допълнително съдове за смет.

След столипиновската визита главният прокурор и пловдивските му домакини се разходиха в квартал „Капана“ и седнаха в едно от заведенията да обядват, видя „24 часа“.

Главният прокурор Иван Гешев, говорителката му Сийка Милева и придружаващите ги пловдивски прокурори Румен Попов, Ваня Христева и Петър Петров се разходиха в кв. "Капана".
Главният прокурор Иван Гешев, говорителката му Сийка Милева и придружаващите ги пловдивски прокурори Румен Попов, Ваня Христева и Петър Петров се разходиха в кв. „Капана“. Снимка: Румен Златански, 24 Часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече