Гръмнало, та ги събрало: Новите депутати – сватбени агенти, поети и щангисти

0

Съставът на новия парламент е обогатен със значителен брой юристи и екоактивисти, с бивши състезатели по борба и вдигане на тежести, със студент и с организатор на сватбени тържества. Депутатите дебютанти са 29. Най-много са от „Възраждане“ – 11. Логично, предвид резкия скок на гласове. Шестима са новите в коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, четирима – в БСП, по трима имат ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“. Две са новите лица в ДПС.

Сред новите депутати има двама поети. Председателката на обединението на жените социалистки в Полски Тръмбеш Валентина Димова влиза в парламента, след като водачът на великотърновската листа Кристиан Вигенин избра да представлява Ямбол. Миналата година беше издадена първата ѝ стихосбирка „Усещане за обич“. Не толкова лиричен е Александър Вълчев – единственият от сценаристите на Слави Трифонов, който досега не е бил депутат. Вълчев не успя да пробие в родния Смолян, но пък стана депутат от Стара Загора след поредния отказ на Трифонов.

Спортистите сред новите също са двама. В 23 МИР София от ГЕРБ на мястото на отказалия се проф. Асен Балтов влезе Даниел Александров. Дупничанинът е сребърен и бронзов медалист по борба от европейски шампионати. Поставил си е за цел да бори затлъстяването при децата и агресията в училищата. Обяви влизането си в политиката миналата година, когато се отказа от активния спорт. След като преди две години не успя в Разград, сега Веселин Вешев проби в Шумен и ще е депутат от „Възраждане“. Той е бивш състезател по вдигане на тежести, културизъм и силов трибой, републикански шампион по вдигане от лег, преди да стане предприемач в селското стопанство.

На депутатските банки са седнали и повече лекари. Дженал Топалова от ДПС пък има сватбена агенция, завършила е курсове за аранжор и флорист. Тя е и земеделски производител и притежава около 80 дка рози, освен това е общински съветник в Павел баня.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече