Новият мерцедес на Радев за 1 млн. лв. ще го пази от взривове

0

НСО е финализирала обществената поръчка за три луксозни автомобила, един от ще бъде предназначен за нуждите на президента Радев и съпругата му Десислава, пише „Ретро“.

Стойността на автомобила е 1 милион и 23 хиляди лева и е на марката мерцедес.

От публичната информация става още ясно, че лимузината ще се произведе по поръчка в Германия. Договорът е подписан между НСО и българските представители на немския автомобилен концерт silver star. От документа, публикуван в интернет, става ясно, че колата ще бъде произведена в рамките на 2023 година и ще бъде доставена на президента догодина. Цената й е особено висока най-вече заради изискването да бъде бронирана. От клаузите в договора става ясно, че мерцедесът  на Радев ще разполага с нови високи възможности в съответствие със световния стандарт VPAM-BRV.

Невижданото у нас возило ще има четири сертификата, които ще гарантират, че е защитено от куршуми, устойчиво е на взривове  от покрива, пода и страничните врати. Мерцедесът ще бъде брониран по немска технология, която удържа на всякакви боеприпаси от различен калибър, както и на гранати. В такъв автомобил на немската марка се возеше доскоро и руският президент Владимир Путин.

Другите две коли поръчани от НСО, ще отговарят на същите критерии. Едната от тях ще бъде ползвана от министър-председателя, а втората ще служи за сигурното придвижване на други знакови лица от властта. В момента президентът се придвижва с брониран мерцедес, закупен през 2016 година. Возилото обаче вече било считано за остаряло и непокриващо критериите за сигурност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече