Страх от уроки тресе Бойко Борисов

0

Половин годинка на 3 май навършва най-малкото попълнение в семейството на Бойко Борисов – неговата внучка Виктория. За изминалите шест месеца лидерът на ГЕРБ не се изкуши нито веднъж да покаже публично малкото момиченце, включително на големите празници като Коледа и Великден. На тези поводи той обикновено пу6ликуваше снимки от дома си в Банкя заедно с дъщеря си, зет си и по-големите си две внучета Бойко и Иван. След появата на Виктория на 3 ноември 2022 г. се отказа от дългогодишната традиция. Причината единствената му внучка да бъде пазена в тайна е, че Борисов и щерка му се притеснявали от уроки и лоши очи. По всяка вероятност на него дъщеря му Венета отново ще окаже честта да кръсти и малката Виктория. Борисов е изключителна вярващ, но от години се пази от лоши очи не само с молитви, а и с червен конец на ръката. Задължителният за него амулет се подаде и под ръкава на сакото му още при откриването на 49-ия парламент където той е депутат.

Борисов сам често казва, че и в политиката, и в живота разчита най-много на Бога. Преди да захванел нещо важно или да се качал на самолет, се кръстел. Но в същото време разчитал и на безброй суеверия, които го пазели от уроки.

Докато червенията конец го пази от уроки, Борисов никога не носи червена вратовръзка, защото не му била на кадем. Смята 7 за късметлийско число и затова докато беше главен секретар на МВР служебният му автомобил беше само със седмици. В понеделник никога не се бръсне и не дава пари. В тежки моменти Борисов се обръща към Бога с Кипряновата молитва. Сред вярващите се смята, че тя разваля магии, действа срещу уроки, писа „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече