Новият шеф на НС женен за актриса, къта 18 имота  

0

Новият председател на парламента Росен Желязков има дълга политическа биография, но личния му живот тъне в мъгла. Политикът от редиците на ГЕРБ е женен за съпругата си Ралица, с която имат две пораснали дъщери – Елица и София. Жената на Желязков е дипломирана актриса и след като завършва ВИТИЗ, известно време е играла в столичния театър „София“. Към днешна дата обаче е далеч от артсредите и се занимава със собствен бизнес. Тя притежава фирма за почистване, която се грижи за поддръжката на жилищни и офис сгради на територията на столицата.

Всъщност с Росен се запознават именно покрай артистичните си заложби. Малцина знаят, че Желязков е професионален музикант, а китарата е голямата му любов след трите най-важни жени в живота му. Към музиката той се насочва още в детските си години и дори нагазвайки в политиката, не приключва със свиренето. Една от последните му изяви на голяма сцена бе на концерта на фолкзвездата Есил Дюран през миналата есен, когато той ѝ акомпанираше на сцената в компанията на съпруга ѝ Борис Павлов – композитор по професия. Росен и Борис били приятели от младежките си години, когато рок музиката ги събрала, а дружбата им устояла в годините.

Самата Есил също е част от тесния приятелски кръг на шефа на НС и споделя, че заедно с него са пели и свирили многократно, включително и на сватбата на дъщеря му Елица. Любопитна подробност е, че Елица е омъжена за грък, а двамата заедно въртят един от най-актуалните ресторанти в центъра на София – „Папус Ципурадико“, който е посветен на автентичната гръцка кухня. И двете щерки на Желязков обаче са далеч от светския живот и предпочитат да не демонстрират ежедневието си в социалните мрежи.

55-годишният председател на НС произлиза от исторически род, а във вените му тече кръвта на Капитан Петко войвода. Дядото на Желязков по майчина линия Георги Киряков е чепеларец, потомък на големия войвода. Майка му и баща му се запознават в гимназията в Смолян, където таткото на Желязков е бил учител по история. Именно там пламва любовта помежду им, докато майка му е все още ученичка. После семейството се установява в София, а Желязков завършва 35-а гимназия в столицата, по-известна като училището на Сергей Станишев. Докато следва право в СУ, настоящият парламентарен шеф започва работа в районното кметство „Средец“, а преди да навлезе в дълбоките дебри на политиката, за кратко се подвизава като адвокат. Първата му по-знакова длъжност е като заместник-кмет на столичния район „Лозенец“, която заема още през 1998 г., а после постепенно се изкачва на все по-ключови позиции.

Декларацията на Желязков за имущество и интереси, подадена към КПКОНПИ, показва, че шефът на НС разполага с дълъг списък с имоти – цели 18 на брой, като някои от тях не са изцяло негови. Заедно с жена му имат апартамент от 104 квадрата и гараж в София, придобити през 1994 г. От 1991 г. Росен Желязков е собственик и на друго жилище в столицата от 120 квадрата, както и на ателие от 40 квадрата, изцяло на негово име. През 2013 г. е получил и половин апартамент в София по наследство. Със съпругата му през 2018 г. са наследили и части от апартаменти, къщи и изби в град Чепеларе. Ралица има и ниви в района на Пловдив. Семейството разполага още с мотоциклет за 18 хиляди лева и 5 банкови сметки. Спестяванията на Желязков към 2022 г. възлизат на около 72 хиляди лева, докато жена му държи в банка 86 бона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече