ГЕРБ-СДС с брифинг от парламента: Правителство на малцинството или кабинет от личности?

0

Коалицията ГЕРБ-СДС започва разговори с всички парламентарно представени партии за подкрепа на първия мандат, в който ще предложи правителство на малцинството.

Днес лидерът на коалицията Бойко Борисов обяви, че ще разговаря с останалите политически сили за кабинет на малцинството с първия мандат, поне за 6 месеца. Ако не получи съгласие, първата политическа сила ще предложи и друг вариант „кабинет от личности“.

„Би могло, на тези разговори ще се говори с тях и това не е коалиция, в тази ситуация отговорността е на всички партии обаче, включително и „Възраждане“, да се направи един кабинет от личности. Това го казвам за първи път. Защото, повтарям, при тази ситуация, днешната, бюджет няма да бъде приет“.

По думите му разговорите с ПП-ДБ не са приключили, защото все пак имат обща законодателна програма, каза Борисов. Но след заявката на втората политическа сила, че няма да ревизира проектокабинета си, Борисов отсече, че няма да търпи „нахалното им самочувствие“.

Разговорите с парламентарните групи започват още днес и ще се водят от лидера на парламентарната група Десислава Атанасова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече