Волен Сидеров стана кулинарен гуру
От началото на годината Волен Сидеров активно се изявява в ново амплоа – това на кулинар. Лидерът на „Атака“ снима видеоклипове с рецепти, на които се вихри в кухнята на дома си. 3ад камерата е съпругата му Деница, която проследява целия процес, а после клиповете биват публикувани в интернет платформа за видеосподеляне.
Оказва се, че рецептите от тефтера на Волен се радват на завиден зрителски интерес и са гледани по между 10 и 20 хиляди пъти от различни потребители. Мнозина не крият, че са впечатлени от кулинарните му способности, и го призовават да се включи в известния готварски формат „Мастършеф“, който се очаква да се завърне в ефира на Би Ти Ви още тази есен. Всички рецепти, които Сидеров приготвя, твърди, че са евтини и по джоба на всеки българин. Една от най-хитовите му е за зелен боб с маслини, чието приготовление излизало под 5 лева.
„3еления фасул съм купил за 2,99 лв., маслините – за 2 лв. Преди да пусна фасула в тенджерата, го измивам добре под чешмата. Слагам шарлан, малко гореща водичка за да къкри бобът. Слагам 2 глави лук, предварително нарязан чесън. Не запържвам, защото не обичам запръжк. Правя зачервяване на чесъна Зеленчуците задушавам заедно с боба, хвърлям малко червен пипер за цвят, малко джоджен – 6ез него манджата няма вкус на свежо. До6авям малко черен пипер – без него не върви. Слагам малко доматчета от буркан. Като покъкри малко, добавям топла вода на око, не че нямам мензури. Изчаквам около 40 минути. Нарочно не слагам тежки мазнин, че да е лека манджата за консумация. Дотyк гозбата ми излиза около 4,50-5 лева. Слагам и една-две люти чушки, защото обичам да е по-пикантно“, нарежда Сидеров, досущ като Ути Бъчваров.