Зли хора: Омразата е основната причина почти всичко, съчинено в годините на Прехода да изглежда като инсценировка

0

Омразата е основната причина почти всичко, съчинено в годините на Прехода, да изглежда като една нелепа инсценировка – чак до участта на клетия ни народец

КЕВОРК КЕВОРКЯН
Специално за „Уикенд”

Няма да престанат да унижават човешкото в себе си – няма да дочакаме това от тях. Чуждото премеждие или нещастие, колкото и да е очевидно, само ги доозверява, нямат задръжки да се покажат такива, каквито са. Всичко може да се очаква от такива хора.

Ето го сега и Атанас Атанасов, церемониалмайсторът в пласирането на фалшиви конспирации, тъкмо покрай тях той все още е в политиката. Питат го за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев и той процежда отровата си: „На базата на професионалния опит, който имам, ми прилича на многоцелево активно мероприятие, което на първо място има за цел да героизира „жертвата“. И отклоняване на вниманието от политическата криза… Трябва да се разследва и версията за инсценировка“.
Да оставим настрана очевидната нелепост – че атентатът трябвало да „отклони“ вниманието от

безподобната мазня, в която затъна

тукашното подобие на политика. Така излиза, че и ДСБ, партията на Костов, е сред заподозрените за атентата, понеже тя също има значителна вина за политическата криза, която предизвика заедно с гламавите си ортаци – веселяшката банда от кирчовци – и сега трябва да се заметат инфантилно-крадливите им изпълнения. А тъкмо Гешев няма никакъв интерес от това – нещо, което е очевидно и за уличните псета.
Друго е далеч по-важно: злобата, която затулва чувствителността, а дори и разума на хора като Атанасов, до степен, че изглежда направо неправдоподобна. Как иначе да си обясним чудовищното предположение, че един баща (главният прокурор) ще използва децата си в една „инсценировка“!
Тази злоба е и основната причина, почти всичко, съчинено в годините на Прехода, да изглежда като една нелепа инсценировка – чак до участта на клетия ни народец, който вече почти е достигнал жалкото състояние на „инсцениран“ Народ… Дотам го докараха малоформатните злобари, които приватизираха всичко, което попадна пред очите им, включително и ценностната система на обществото, те наложиха и собствените си мерки в политиката, превърнаха я в позорно занятие, преливащо от презрение към всичко нормално. Как се нароиха тия злостни типове – това е важен въпрос, който ще бъде винаги затулван, понеже отговорът ще бъде унизителен за всички, дори и за онези, които допуснаха това Зло. Изобщо не бива да се подценява стореното от Злосторниците на Инсценировката – те успяха, в някаква степен, да принизят дори общия/колективния манталитет до нивото на собствения си манталитет.

В ерата на Тоталната Инсценировка

естествените човешки жестове сякаш загубиха смисъла си – например, лидерите на някои от партиите не пожелаха да осъдят поне с една-две думи атентата. Иначе са майстори в притворните пожелания/послания за щяло и нещяло, в това са неудържими. Сега мълчат – и сигурно се радват на Атанасов, който лъска злобата си като злато, както казваше един писател.
Политиканите ни, ако бяха поне малко досетливи, щяха да свикат извънредно заседание на Парламента – и вкупом да осъдят атентата. И щяха да спечелят нещичко от тази инсценировка на благоприличие, колкото и всъщност фалшиво да е то.
Безподобно разпасаното публично говорене накрая ще има своите реални жертви – писах за това още преди години. След словесното трошене на кости, ще последва и истинското. А дотогава публиката старателно ще бъде приучавана равнодушно да наблюдава камарата от „трупове“, жертва на медийните изстъпления.
Иначе България трябва да е най-безопасната страна в света – ако се съди по броя на експертите по „сигурност“, които щурмуват телевизиите след всяко криминално деяние. Сега атентатът срещу главния прокурор, който
по всяка вероятност

ще ни върне в чакалнята за европейски загубеняци,

отприщи лавина от конспиративни теории, някои от тях смесени с политически брътвежи. Най-гнусен бе въпросът „Кой има полза от атентата?“ – и не беше никаква изненада, че го задават някои прехвалени „правозащитници“ – те са открай време едни от най-активните участници в Инсценировката.
Хайде, Атанасов цял живот се е препитавал от конспирации и инсценировки – главно той ги е организирал, няма начин да не се разшава след атентата. Ами Лена Бориславова, второто аз на ПростоКирчо – и дори неговото първо аз, ако ги извадим и двамата от Инсценировката, която ги запрати направо във висините на българската политика – тя пък толкова несретна, че вече може да приюти всеки и всичко. Лена също подозирала, че атентатът е инсценировка – като оставим настрана загадката чий „Аз“ е носила в този момент в себе си, тя най-напред е жена, утре ще стане и майка и, преди всичко друго, би трябвало да помисли за чуждите деца, които можеха да станат жертви на атентата. Но този въпрос не я занимава, а това е странно.
Оставаше да каже, че атентатът е работа на руснаците – обаче откакто взеха да

наричат второто й „аз“ Кирчо Рублата,

престана да се занимава с тях. Едва ли и нея са я включили във фантазния списък на „рубладжиите“, за който тя отвори дума преди време, понеже сигурно е разполагала с неопровержими доказателства. Както и да е. Във всеки случай, загубата на чувствителност към чуждите грижи, при нея може да бъде обяснена отново с Инсценировката, която охотно издевателства и върху собствените си герои. Такъв насилнически епизод – според Лена – вероятно е стълбищното й премеждие с второто й „аз“, то може да изстуди сърцето на всеки, попаднал в нейната роля. Обяснимо е – но далеч не е оправдано.
Бойко каза няколко думи за атентата, но цяло денонощие по-късно – толкова беше зает да умува и къдри поредната инсценировка: кабинет на кирчовци, подкрепен от него. Беше ясно, че нищо няма да излезе от тази врътня – въпросните тарикати му подхвърлиха един проектокабинет и отново отказаха всякаква подкрепа от него. Така Бойко си уреди един атентат срещу самия себе си.
Упорството, с което се опитва да бъде Всепрощаващият Арбитър, няма да мине без някакво кръвопускане – ГЕРБ не се нуждае от арбитър, а от лидер. В манталитета на тази партия няма място за арбитражи, съглашения и друга подобна лигоч – там на почит е силата. Чудя се кого е провъзгласил Бойко за новия си Конфуций – имаше един по-раншен, който му причини доста неудобства, но той така и до края не го разжалва до обикновен тукашен гадател – а, както е известно, повечето от тия непрокопсаници са кривогледи, поне по отношение на Българската Съдба.


Мрачината, която обитаваме, става още по-непрогледна.
Какво следва? Това е най-глупавият въпрос, ако става дума за нашите/българските ни работици.

Нищо не следва – и скоро това няма да се промени.

Пак ще наблюдаваме дребни, текущи инсценировки, които ще бъдат прилепвани – с кал – към Голямата Инсценировка, включително и безсмисленото ни щуране насам-натам пред задния вход на „общия ни европейски дом“. А там дефицитът на провидчество вече предвещава фатални последици – Глобалната Инсценировка сякаш е изчерпала ресурсите си и няма да успее да ги предотврати.


Време е за промяна – блестящият булевард „Шанз елизе“ трябва да бъде преоран и превърнат в картофено поле (мечтата на Чърчил за София). Тълпите са готови за това – главно млади хора, които не крият произхода и вярата си – и най-вече предназначението си като завоевателите на Европа.


Ние вече сме завоювана територия за тия бунтари – всеки ден стотици бежанци я прегазват безпрепятствено, за тях това е лошо място, което час по-скоро трябва да забравят. Място, управлявано от зли хора, които са преобразили един талантлив и почтен Народ в някакво едва доловимо негово подобие.


Тук няма кой да преоре Статуквото. Възрастните са най-унизени – дори от собствената си памет за Миналото, в която нищо не е
подсказвало за трагичния им край. Те са безсилни да променят каквото и да е – нямат желание дори някак да забавят хода на изплъзващото им се време.
Младите пък са лишени от всякаква виталност – най-много да ги ангажират да наблюдават чуждите картофени полета.
Мрачина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече