Пиарката Христина Красимирова: БГ политиците се обличат скучно

0

– Христина, вие сте носителка на титлата „Лейди България“, но имате опит като пиар специалист, и то в Народното събрание. Като човек, прекарал време на модния подиум, какви са наблюденията ви как се обличат родните политици?

– Мога да кажа, че повечето родни политици се обличат много скучно. Важно е да се направи уточнение, че в този вид работа има определен протокол, който трябва да се спазва, но да вървиш по правилата, не значи, че не можеш да вкараш малко от себе си в облеклото. Да бъдеш малко по-креативен и по този начин да покажеш идeнтичност или, както се казва, че си себе си.  Казват, че по дрехите посрещат. От начина, по който се обличат, можем да направим най-елементарни заключения, които при политиците и депутатите са много важни. Например повечето се обличат така, че да не бият на очи – скучно, тоест те не са себе си. Казвам повечето, разбира се, има добри примери за стилни, елегантни и запомнящи се политици. 

– Какво бихте посъветвали в тази връзка политическия ни елит?

– Разбира се, разкопчани ризи и скъсани дънки не са за парламента. Все повече новите политици налагат дънки и спортно сако – но това е подходящ стил за бизнес вечеря. И прекалената широкоскроеност в облеклото и тесногръдието не са неща, които адмирирам. Политиците трябва да изглеждат адекватно. Дънките например – няма нищо лошо в тях. Много е важно обаче  човекът да се съобразява с критериите и мястото, на което ще се появи. Спортно сако и дънки на една важна среща не би те превърнало в политик над нещата, а е политик, който не спазва правилата, който е немарлив и т.н. Така че да слагат по нещо от себе си, да бъдат модерни и цветни спрямо протокола.

– Какво е най-важното качество, което според вас липсва в родните политици? 

– Колкото по-широкоскроени стават в облеклото си, като че ли все повече моралът се губи. (Смее се.) Преди дрехите са важни моралните ценности за мен. 

– Какво e мнението ви за политиката в България?

– Относно мнението ми за политиката и политическия мениджмънт смятам да припомня една сентенция от прекрасната детска книга за Мечо Пух: „Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях.“

– Гласувате ли?

– Да, гласувам, винаги на всеки избори смятам, че гласът ми е даден, не за да не се възползвам от него. И гласувам, защото искам после, като не съм доволна, да имам право на адекватен глас.

– Имате ли амбиции да се занимавате с политика в бъдеще?

– На този етап бих казала и да, и не, предвид нестабилността в политическия живот с днешна дата.

– Като човек, който е работил в парламента, какво е общото и кое е различното между подиума и Народното събрание?

– И на модния подиум, и в политиката има много интриги, най- вероятно защото и на двете места работят хора със силно изразено самочувствие. Така че това е общото. Е, различното са нивото и степента на значимост – и на лъжите, и на интригите. В политиката се лъже на едро, в модата – на дребно. 

– Какъв е пътят от модата до Народното събрание?

– Няма нищо кой знае какво. Мога да кажа, че една хубава жена може и да е интелигентна, и много способна. Аз съм пиар специалист и известността ми само допринася за успешната ми работа, но не разчитам само на това.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече