Мария Габриел се омъжи за французин във фоайето на Народния театър

0

Евродепутатката и избраничка на Бойко Борисов за бъдещ премиер на България Мария Габриел вдигнала сватба в Народния театър „Иван Вазов“. През 2012 г. родената в град Хаджидимово, Благоевгградско, по баща Неделчева, се жени за французина Франсоа Габриел, а на сватбата им кумува лично един от лидерите на ЕНП Жозеф Дол.

Жозеф Дол прегръща Мария Габриел.

Не, че родният храм на Мелпомена е място за сватбарски хора и тежки македонски софри, просто женихът много харесал фоайето и някак си работата се уредила.

Това е първата, а вероятно и последната сватба в националния ни театър, а Вазов, Яворов и Алеко сигурно се обръщат в гроба, негодуват от театралната гилдия.

По онова време Мария е евродепутатка от ГЕРБ в състава на групата на ЕНП. Франсоа пък е част от екипа на председателя на ЕНП в Европарламента. Същата година става координатор на партията в Комисията по права на жените и равенството между половете в ЕП и е избран за зам.-шеф на ЕНП.

След европейските избори през 2014 г. става зам.-председател на Групата на ЕНП в Европарламента по въпросите на Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

През 2015 г. Мария Габриел роди сина си Жан-Едуард. Бебето проплака в столичната Първа АГ болница „Св. София“. 

След като омъжена за французина Франсоа Габриел и самата тя носи фамилията на съпруга си, не е ли двой гражданството на българската евродепутатка? Това е въпрос, който отново вълнува политиците, поучили се от казуса за гражданството на Кирил Петков.

Не! Не е с двойно гражданство, отговарят категорично от ГЕРБ, пише „Минаха години“.

През 2012 г., преди да стане еврокомисар, Мария взима фамилията на мъжа си. Във всичките си документи – българска лична карта и дипломатически паспорт, е записана Мария Иванова Габриел.  Според близките й, баща (вече покойник) е дал разрешение да вземе фамилията на французина. Въпреки че от 14 години е евродепутатка, а от 10 е съпруга на френски гражданин, по лична карта Мария се води с адрес в родното си Хаджидимово.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече