Има ли изненадани? Гергов спечели делото за Панаира

0

Пловдивският окръжен съд отмени като незаконосъобразен отказа за вписването на варненските акции в капитала на дружеството „Пълдин туринвест“ в Търговския регистър. Решението на съдия Симеон Захариев не подлежи на обжалване.

То отменя като незаконосъобразен отказа на длъжностно лице от Агенцията по вписванията да впише в регистъра увеличаваенето на капитала на дружеството от близо 178 млн. на над 194 млн. лв.  с 16-те хиляди акции на Община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД и прехвърлянето им на „Пълдин туринвест“ съгласно проведеното през януари извънредно общо събрание на акционерите. 

Относно доводите за отказа на вписване в Търговския регистър, свързани с актулността на  оценката на акциите, окръжният съд заявява, че те са в пълно противоречие с правната същност на апорта. Дават се и задължителни указания на Агенцията по вписванията да извърши въпросното вписване.

Припомням, че търговското дело по жалба на бизнесмена Георги Гергов бе разпределено на случаен принцип в присъствието на медиите на съдия Симеон Захариев. За него това е поредното дело свързано с Панаира. В предишно свое решение Захариев отхвърли жалбата на пловдивския кмет Здравко Димитров срещу вдигането на капитала на „Пълдин туринвест“ с апорта на варненските акции.  То не беше оспорвано на по-висока инстанция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече