Пенсионерите захапаха Габриел: Знае ли брюкселската снаха за мизерните ни пенсии?  

0

Амбиция за съставяне на правителство, авторитет на България в Европа, ангажимент към гражданите – това били трите „А“ на Мария Габриел при опита ѝ да състави правителство. Към акцентите си тя поставя на първо място съставянето на кабинет и план за изход от политическата криза. И отново алабализмите за Шенген и еврозоната, та чак до сигурността по пътищата и битовата престъпност.

Не се умориха политиците да ни подценяват и да ни мислят за бавноразвиващи се. По-скоро май е обратното – колкото повече време минава, толкова по-ясно става на всички ни, че политическа класа у нас няма. Това са провинциалисти в политиката, които с ръце и лакти неуморно се борят, за да си гарантират своя звезден миг, осигурявайки на своите кукловоди безметежно съществуване. За сведение на брюкселската снаха ние май след Иречек не сме имали друг премиер с чужда фамилия, ама къде е Иречек, къде е Габриел. Та това сравнение навежда на мисълта какво е всъщност образованието на госпожа „брюкселската“ снаха, дето управник иска да ни става. Уж била доктор на политическите науки, ама не съвсем, както се оказа. Помним какво направиха по-рано от президентството и ПП с гражданството на Кирил Петков. Ако обикновен човек направи една грешка, се гневи на себе си и си вади поуки, за да не повтори. А политиците грешат на поразия и на никого не му пука.

Уж Габриел щеше да бъде избор, от който всички да ахнат, ама да видим дали няма да се окаже поредното политическо недоразумение. Да не говорим, че начинът, по който декламира наизустени фрази, трудно може да грабне хората. Тези, които едвам оцеляват всекидневно с мизерните си пенсии и заплати. Свикнала на брюкселските стандарти на живот, Габриел дума не обелва за социални ангажименти, там, в столицата на Европа, минималната, че и средната пенсия са джобните пари за няколко дни. А всички знаем, че ситият на гладния не вярва. Затова и пенсионерите се питаме ще си вземем ли толкова дълго чаканото увеличение на пенсиите от първи юли. Ама де да ги знае тези неща госпожата, като ѝ спускат отгоре и думите, и действията.
 
Атанас Делчев, Варна, за в. Ретро
 

 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече