Знаете ли всъщност колко е богата Мария Габриел? Оказа се, че е мултимилионерка!

0

Предложената за премиер европейска чиновничка печели по 2 милиона годишно

Габриел, която ползваше общински апартамент, за да си „стокира“ партакеши, и съпругът ѝ имат жилища в Париж, Брюксел, Страсбург и София

Предложената за премиер на България еврокомисарка Мария Габриел, която ползваше общинско жилище, за да си „стокира“ неща, е мултимилионерка и живее в разкош в няколко имота в европейски държави. Амбициозната дама, родена в Хаджидимово с името Мария Неделчева, е материална обезпечена не само благодарение на брака си с французина Франсоа Габриел, но и заради космическата заплата, която от 4 г. прибира.

Според източник на в. „Минаха години“ Габриел се разписва срещу над 1 милион евро годишно в качеството си на еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Това на практика е много висок пост в европейската бюрократична система, който е отлично обезпечен финансово. Подобни суми взимаше навремето и Меглена Кунева. Месечната заплата на всеки един еврокомисар е 63 000  евро (125 000 лева!), но отделно всеки от тях получава по още около 11 000 евро. Тези пари се водят „представителни разходи“ и покриват вечери, обеди и командировки, както и дрехи.

Отделно всички самолетни билети за пътуванията на Мария се плащат от Европейския съюз.

Доста високи са доходите и на съпруга ѝ – французинът Франсоа Габриел, който работи като чиновник в Европейския парламент, но той все пак получава по-малко пари от нея. Само че е от доста богата фамилия, която навремето е живяла в замък в северната част на Франция.

Така или иначе семейството тъне в разкош и живее в просторен апартамент в центъра на Брюксел, закупен преди 3 години.

Мария Габриел и френският й съпруг се ожениха в Народния театър.

Освен това имат фамилна къща в Страсбург, малък и кокетен апартамент в Париж и доста просторен дом в София. Запознати твърдят, че семейството си е купило преди две години и вила на морето близо до Сен Тропе, но няма официално потвърждение за това.

Според данъчната декларация на Мария Габриел, която тя подава като еврокомисар, в сметките с мъжа си има над 3 милиона евро, спестени от тлъстите европейски заплати.

При тези грандиозни доходи, които Мария Габриел си осигурява като еврокомисар, е повече от странно, че изобщо се е съгласила да си хвърли оставката с лека ръка предсрочно и да се върне в България.

Защото официалната заплата на министър-председател у нас също е висока – около 14 бона, но не може да се сравни с 9 пъти по-високата надница в Европа. За да го направи, явно няма да разчита само на едната заплата, ехидно подмятат политически наблюдатели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече