Измамницата адв. Цветанка Бояджиева излъга свои клиенти и изчезна

0

Ужилени от действията, или бездействието, на софийската адвокатка  Цветанка Бояджиева се оказаха трима собственици на отчужден имот в столичния квартал „Красно село“.

Милослав Димитров Маджаров, Ангел Колев Великов и Кристиян Алексов  Петков получават  парично обезщетение за отчуждения имот, който  община “Красно сел”о придобива за строежа на един от лъчовете на новото метро. За  имота с площ 280кв.м. находящ се на ул. „Житница“ те получават обезщетение в размер на 21 836 лева. След като отказват да подпишат заповедта  от община Красно село, по изключение им предлагат сума в размер на  78408 лева. Тя трябва да бъде получена в рамките на 7 дни, в противен случай се изплаща старата сума. Тук се намесва адв. Цветанка Бояджиева, на която тримата потърпевши се доверяват. Кантората й се намира на ул. „Белчев“ 2.  Тя съветва собствениците да се откажат от по-голямата сума и да съдят общината, гарантирайки им, че ще спечелят делото, а обезщетението ще скочи поне три пъти. И тук започват драмите. Предлагаме ви пълния текст на жалбата , която тримата потърпевши изпратиха до редакцията ни, а копие е входирано  и в Софийската адвокатска колегия.

„Ние вече „изгоряхме“. Нямаме имот, не получихме адекватно обезщетение. Надяваме се с този сигнал да отворим очите и да предпазим нови потърпевши клиенти, решили да ползват услугите на адвокат Бояджиев. Във фейсбук от 2016г. е създадена група „Измамничката адв. Цветанка Бояджиева“, за съжаление съдържанието е изтрито, но е факт, че и други хора са си патили от „услугите“ на въпросната дама“, казва Милослав Маджаров.

Ето и текста на жалбата  без редакторка намеса.

Със Заповед № СОА19-РД40-28/09.04.2019 год. Столична община отчуждава поземлен имот с площ 280 кв.м., находящ се в гр.София, район Красно село, ул.Житница № 20,във връзка с изграждане на обект публична общинска собственост, за задоволяване на общинска нужда, която не може да бъде задоволена по друг начин. Собственици на имота са Милослав Димитров Маджаров, Ангел Колев Великов и Кристиян Алексов  Петков. Паричното обезщетение на отчуждения имот е в размер на 21836 лева.

Тъй като сумата, определена в заповедта не отговаряше на пазарните цени,  живеещите на ул.Житница на всички отчуждени имоти не бяха доволни от стойността на обезщетението и съответно не  искаха да подпишат заповедта.  От община Красно село по изключение ни предложиха за нашия имот сума в размер на  78408 лева. Това предложение имаше валидност 1 седмица. Ако не се приеме остава първоначалната  оценка съгласно заповедта.

Адв.Цветанка Бояджиева  беше представител на някои от собствениците на отчуждените имоти на ул.Житница.  Тя ни посъветва да не приемаме това предложение от 78408 лева, тъй като ако заведем дело ще можем за получим обезщетение на пазарни цени – много по-високи  от това, което ни се предлага в момента.

Адв.Цветанка Бояджиева ни предложи и ние се съгласихме да бъде нашия процесуален представител и през 2019 год. заведохме дело срещу Столична община във връзка с отчуждаване на имота ни  на ул.Житница № 20 и изключителното ниско несъобразено с пазарните цени обезщетение. Платихме на адвоката ни адвокатски хонорар 1000 лева, такси за вещо лице на два пъти, тъй като се наложи  допълнителна експертиза, държавна такса. Държа да отбележа, че за отделните суми, които сме плащали не сме получили разписки. Всеки от нас индивидуално е отивал да занесе своя дял от разходите и тя казва, че ще даде разписка след като получи парите от тримата, но това никога не се случи.

През 2020 год. заведохме друго дело в СРС. Искът за това дело беше, че въпреки, че отчуждиха имота за нуждите на Метрополитена и разширяване на улицата, нашият имот остана непокътнат.

Многократно съм се свързвала с адв.Бояджиева за да разбера на какъв етап са делата, но винаги получавах едни и същи отговори: делата са отложени зараради  допълнителна експертиза, делата са отложени заради COVID, делата не са приключили, адвокатката в момента е болна, или в командировка или  е в чужбина и не може да ми отговори.

На 22 февруари 2023 год. й се обадих и поисках номерата на двете дела. Бях решила чрез друг адвокат да проверя какво се случва с нашите  дела . Г-жа Бояджиева ми каза, че в момента е в командировка, но да й изпратя с SMS моя имейл адрес и като се върне ще ми изпрати номерата на делата. След като измина седмица и не получих нищо на имейла си отново й позвъних . Адв.Бояджиева ми каза, че е в болница и не е в състояние да ми изпрати нищо.  Изпрати ми на Viber няколко документа с епикризи, които аз моментално изтрих, тъй като това не беше информацията от която се нуждаех.

На 22 март 2023 год. – месец по-късно се опитах отново да се свържа по телефона с адвоката ни, но чувах единствено сигнал заето. Явно, че ми затваряше телефона или беше блокирала номерът ми.  На 23.03.2023 написах  на адв.Бояджиева имейл, копие, от който прилагам. В него й дадох срок до следващия ден да ми изпрати исканата от мен информация, в противен случай ще бъда принудена да сезирам Адвокатската колегия.

На следващия ден  г-жа Бояджиева ми се обади, каза ми, че е в санаториум в Банкя и веднага щом се върне ще ми изпрати номерата на делата. Попитах я какво става с нашите дела. Тя ми обясни, че делата са спечелени от нас, но се чака да мине съответния срок за обжалване от ответника.

Тъй като се съмнявах във всичко казано от адвокатката,  упълномощих друг адвокат да направи справка по първото дело  до Административния съд, на което имах номера.

След проверката разбрах, че делото е спечелено от нас на 09.06. 2020 година. Присъдени са ни допълнително 3007 лева за подобрения на имота,  които Столична община е превела по сметките на ищците по служебно открити сметки в Общинска банка. Никой от ищците не е уведомен. Присъдената сума е далече от сумата, за която имахме претенции, но тъй като не сме информирани, че делото е приключило сме били лишени от възможността да обжалваме на по-горна инстанция. Нашият процесуален представител г-жа Бояджиева ни лиши от защита на правата ни.

 С приключване на делото са ни присъдени и разноски по делото в размер на 1980 лева .  На 20.08.2020 год. адв.Бояджиева е получила изпълнителен лист за  тази сума. След запитване в Столична община, на кого са платени присъдените ни разноски по делото, получих отговор, че тази сума е платена въз основа на  изпълнително дело по описа на ЧСИ Ренета Милчева. От  офиса на ЧСИ ми казаха, че сумата е преведена по банковата сметка на адв.Цветанка Бояджиева.  До този момент присъдените разноски по делото в размер на 1980 лева не са преведени на ищците – т.е. тя неправомерно  е присвоила тази сума.

Посетих  г-жа адвокатката в офиса й и поисках номерът на второто дело.  Тя собственоръчно ми написа гр.дело 41424/2020 год. Каза ми, че делото е заведено в Районен съд София. Поисках копие от исковата молба, но тя ми отговори, че исковата молба е в съда и при нея няма копие. Упълномощих друг адвокат да провери на какъв етап е делото под горния номер. Оказа се,че  дело с номер 41424/2020 год. е със съвсем други страни. Струва ми се, че второто дело изобщо не е завеждано, въпреки че за него сме платили адвокатски хонорар на Бояджиева в размер на 1000 лева, като за тази сума също нямаме разписка.

Това е сагата около г-жа Цветанка Бояджиева. Вие преценете дали следва да я наричам адвокат и дали следва да продължи да практикува тази професия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече