Николай Денков гледа доведени деца

0

Кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков няма сключен граждански брак с жена си Славка Чолакова и гледа като свои нейните две деца Станислав и Диана, писа „Ретро“

Младежите са от предишен брак на Чолакова и носят същата фамилия като нейната, а не тази на спрягания за министър-председател. Това вероятно е една от причините Денков да не говори за личния си живот и да не се появява със семейството си публично.

Доведеният син на политика е завършил Националната природоматематическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ в София, а после е продължил образованието си в чужбина. До 2019 г. Станислав е следвал менмджмънт в университета „Уоруик“ във Великобритания, където таксата за обучение за година е около 33 хиляди паунда, или близо 75 хиляди лева. В момента наследникът на Денков работи в софийския офис на голяма американска компания.

Сестра му Диана е  възпитаничка на Софийския университет, където е работил самият Денков, а жена му продължава да оглавява Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство във ВУ3-а и до днес. Интересна подробност е, че Диана е станала „Студент на годината“ през 2016-а, когато е получила наградата лично от ректора проф. Анастас Герджиков. Всъщност Диана е следвала химия и фармация при майка си. След бакалавърската степен е продължила обучението си и вече е носител на научната титла доктор. И до днешен  тя продължава да работи в екипа на майка си Славка в Софийския университет във факултета по химия и фармация.

Първият съпруг на бъдещата премиерша Славка и баща на децата й се каза Пeйчо Чoлаков и e посочил, че paбoти в община Гоце ,Делчев. Той също има втори брак и дете от втората си съпруга. Синът му Станислав е завършил във Великобритания.

За настоящата жена на Денков се знае, че е родом от Благоевград. С Никола Денков се запознават покрай научната им работа в СУ. Стават  колеги, а после и семейство. от 2022 г. те са новодомци и обитават апартамент в столицата, простиращ се на цели 154 квадрата. 3а скъпата придобивка са дали 286 608 лева и още 35 хиляди за гараж.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече