Радев напусна демонстративно клетвата на новото правителство

0

Румен Радев напусна демонстративно клетвата на новото законно правителство на България. Държавният глава начумерен стана и си тръгна от сградата на Народното събрание секунди преди акад. Николай Денков и екипа му да положат клетва.

Румен Радев си тръгва от Народното събрание секунди преди новото правителство да положи клетва

Секунди по-късно, след известно недоумение, заедно с него си тръгнаха и министрите от служебното му правителство. Гълъб Донев и останалите членове на служебния кабинет се изнизаха от залата, напук на всякакви правила на благоприличието и държавността.

По-рано днес ротационното пвителство на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ с премиери Николай Денков и Мария Габриел е одобрено. „За“ него гласуваха 131 депутати – от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ. „Против“ бяха 69 народни представители от „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ и независимият Радостин Василев. Един глас срещу кабинета дойде и от ГЕРБ – този на Делян Добрев. По-рано той се бе заканил, че ще си отреже ръката, ако трябва да подкрепи коалиционното управление с ПП.

Почти без разлика минаха гласуванията за избор на премиера и структура на Министерския съвет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече