Внукът на Георги Димитров се разведе  

0

Георги Димитров-младши, внук на БКП вожда Георги Димитров, се е развел с дългогодишната си съпруга и майка на дъщеря му. Наследникът на червеното величие отново е ерген и се е отдал на мъжки хобита – риболов и срещи с приятели. 61-годишният Георги от няколко години е репортер в партийната телевизия на БСП и личен приятел на настоящата лидерка на социалистите Корнелия Нинова.

Завършил е средното си образование в Куба, тъй като по онова време баща му Бойко Димитров –
осиновено дете на Георги Димитров, бил дипломат на островната държава. После Георги-младши се дипломира като историк в Софийския университет. Въпреки че е от сой, е работил какво ли не през годините, за да си вади хляба – журналист, застраховател, управител на улични машинки за храна и напитки, че дори и охранител.

Той не е единствен наследник на баща си Бойко, който също се развежда с първата си жена Татяна – известна журналистка в миналото. „От двата брака на баща ми имам двама братя и една сестра“, споделя Георги-младши. Повечето му роднини обаче са пръснати по целия свят, а в София, където старините си кара баща му, е останал само той, за да се грижи за него.
От няколко години насам осиновеният син на Георги Димитров страда от сериозни болежки.

Наскоро Бойко навърши 82, а ежедневието му било трудно и минавало основно на легло. Той отдавна се е отдръпнал от медийните и политическите среди у нас, въпреки че по-паметливите вероятно не са забравили, че навремето заемаше важни постове. Бойко е работил в българското представителство в ООН – Ню Йорк, и в Института за външна политика. Минава през администрацията на Министерския съвет, тази на ЦК на БКП, за известно време е главен редактор на сп. „Международни отношения“, после става посланик на България в Хавана, член на ЦК на БКП, член на Висшия съвет на БСП, а пикът в кариерата му е постът на министър на външните работи в правителствата на Георги Атанасов и Андрей Луканов.

Благодарение на политиката успява да си осигури висок стандарт на живот и да даде добро бъдеще на всичките си близки. Четирите му деца са го дарили с много внуци и правнуци.
Освен Георги в публичните среди е известен и Димитър Димитров, също внук на БКП вожда. Той е сред най-добрите технолози в производството на вино в България и е работил за прочути изби, макар да е юрист по образование. В детството си беше известен като Добролюб от култовия сериен игрален филм „Войната на таралежите“, но кариерата му в киното приключва след тази роля.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече