Иван Гешев член на тайно общество

0

Иван Гешев разширява все повече ветрилото от средства, които използва за защитата си срещу отстраняването на поста. Видно е, че главният прокурор играе вабанк, залива депутатите с порой от искани оставки, отиде и в Брюксел, за да разобличи „политическия боклук“, който обаче дълго време не забелязваше, писа „Филтър“.

В радикалното му поведение има и много знаци. При първата си публична изява след атентата и връщането си от Америка той се появи с вратовръзка с щампи на слончета. Мнозина допуснаха, че Гешев губи контрола дори над визията си. Всъщност вратовръзката съвсем не бе избрана случайно, а аутфитът внушаваше послание. Гешев неслучайно подчерта, че се връща от Щатите, където е имал важни срещи и си е сложил вратовръзка на Републиканската партия. Точно техен символ са слончетата, а внушението бе, че българският главен прокурор има рамо на партията на Доналд Тръмп отвъд океана.

През миналия уикенд Гешев заложи на ударни послания към обществото малко преди ВСС да стартира отново дебатите по процедурата за неговото отстраняване. Миналата неделя той изненадващо заговори за евроатлантическото бъдеще на страната и предупреди, че „силите на мрака“, които по думите му „откраднаха в годините на прехода … е възможно дори да ни извадят от ЕС и НАТО“. Във Фейсбук преди това Гешев заложи на поезия, като цитира стихотворението на Ръдиард Киплинг „Ако“.
Мнозина се отнесоха иронично към поетичните пристрастия на обвинител №1, но позоваването на Киплинг, както и използването на метафората „силите на мрака“, отново не бе случайно. Този път Гешев почти директно потвърди предположенията, които витаят от години, че той е член на масонска ложа. Целта бе да се внуши, че тайното общество, чиито постулати той цитира, стои зад него. Внасянето на светлина и разсейването на мрака са основни тези на масонството, а стихотворението „Ако“ на Киплинг се смята за неофициален химн на „братята“ по цял свят.

Самият Джозеф Ръдиард Киплинг е английски писател и поет, роден през 1865 г. в Бомбай. През 1907 г. става първият англичанин, получил Нобелова награда за литература. Официално е масон или свободен зидар от 1886 г., като го посвещават в ложата „Надежда и настойчивост“ №782 в Лахор, Индия. Няколко години е секретар на ложата и стига до степента майстор. По-късно в Англия е избран за почетен член на „Авторската ложа“ №3456 и ложата „Родина“ №3861. През 1922 г. е сред основателите на ложата „Строители на градовете на тишината“ №12 във Франция. През последните 100 години се приема неформално, че стихотворението „Ако“ е модерен символ на масонството, както доказва и самият живот на автора му.

Всъщност Иван Гешев не за първи път намеква, че е масон, а мнозина смятат, че той получава мощна подкрепа да стане главен прокурор тъкмо от масоните.
За първи път Гешев употребява масонски постулати в реч пред свои колеги през август 2020 година. Тогава той започва изказването си така: „Сега ще ви кажа защо ние сме мафия. Мафия сме, защото внесохме в тъмнината светлина с дела, не с думи, както е и заветът на Апостола на българската свобода Васил Левски“.
Аудиторията тогава решава, че Гешев цитира Левски. Но съвсем не е така и разминаването тогава е открито от журналиста Иван Бакалов. Цитат от Левски е „не думи, а дела“. По-важният детайл е в началото: „Внесохме в тъмнината светлина“. Той не е от Левски, а е основополагащ принцип на масонството. За посветените в масонството всички „братя“ по света постоянно повтаряна мантра е, че обкръжените от тъмнина се стремят да видят Светлината. Идеята на масонството е да „внесе светлина в тъмнината“, както едно към едно казва Гешев в тогавашната си реч.
Това е така, защото, за да се създаде масонска ложа, се „внася светлина“ от друга ложа. Така в България през 1990 г. е „внесена светлина“ от велики ложи в Германия и Югославия, за да се създаде велика ложа у нас. Списанието на Великата масонска ложа на България се казва „Светлина“.

Бум на масонските ложи у нас има през 90-те години на миналия век. В тайните организации тогава се включват много новобогаташи, включително съдии и прокурори. Сред членовете се оказват немалко съмнителни бизнесмени, политици, магистрати и престъпници. Някои от членовете разкриват, че са масони. Това прави покойният оръжеен търговец Младен Мутафчийски, който признава, че е станал масон в Италия още при социализма, а после е въвел в масонството някои известни личности у нас. По негово свидетелство масони у нас са били покойният собственик на „Мултигруп“ Илия Павлов, политикът Румен Петков, Стоян Денчев, Румен Ралчев – бивш бодигард на Живков от УБО.

За разлика от много държави по света, където богати и влиятелни хора се обединявали в тайни общества със самочувствие на строители на държавите си, за благотворителност и да помагат на развитието на обществото, масонските ложи в България са твърде бутафорни, а в тях попадат и немалко парвенюта. Много често те обединяват хора, които искат да докажат собствената си значимост и да се съюзяват за взаимни услуги.

Масонските послания в речите и поведението на Гешев недвусмислено говорят, че той иска да изтъкне, че е член на тайно общество, което застава зад него. Всички тези знаци на Гешев са послание, че в битката той има подкрепата на масони от различни държави, което без съмнение е негов опит да внуши, че има невидим и мощен съюзник в битката си срещу политиците.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече