Жената на Николай Денков с 58 бона заплата

1

58 000 лв. годишна заплата получава жената на новия премиер Николай Денков. Славка Чолакова, с която нямат официален брачен съюз е ръководител на Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и възнаграждението за ръководната позиция, която заема във ВУЗ-а е приблизително пет бона. На този пост тя е от 2015 година насам, а кариерата й стартира през 2006 година от най-ниското стъпало – асистент по физикохимия.

Примершата всъщност е 10 години по-млада от Денков и зад гърба си има един развод. От първия си съпруг тя има две пораснали деца – синя и дъщеря, които Денков приема като свои.

Освен основната заплата на Славка и премиерската на Денков,  която гони близо до 9 000 лв., семейството има доходи от странична дейност. Чолакова притежава собствена фирма „Природен дизайн“ ООД. Компанията е основана през 2010 година и се занимава с научно изследователска и развойна дейност в областта на естествените медицинските, селскостопанските и техническите науки. Жената на Денков е консултант на други фирми как да печелят от билкови екстрати. Двамата с премиера пък се изкарвали 10 000 лв. от анализи и разработки на сапун, шампоан, пяна на бира и сладолед. Нищо чудно, че през изминалата 2022 година си купили още един апартамент в София за близо 300 000 лв., пише „Ретро“.

1 Коментар
  1. Ники казва

    Бог да пази България от такива отцепредатели!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече