Дъщерята на Бойко влезе в имотния бизнес

0

Венета става самостоятелна, регистрира собствена фирма „Бест Вю Пропъртис”

Дъщерята на Бойко Борисов започва работа като брокер, писа „Уикенд”. Осем месеца след като роди третото си дете, дъщеричката Виктория, Венета Борисова дава нагледен пример, че модерна жена, която не желае да разчита на издръжката на татко или съпругът си.

От няколко дни, Венета е регистрирала собствена фирма – „Бест Вю Пропъртис”, а предметът й на дейност е посредничество при сделка с имоти, покупка, строеж, обзавеждане на имоти с цел продажба или отдаване под наем. Бизнес, при който с добри познания, умения и контакти, може да се изкарат нелоши печалби. От документите по създаването на фирмата е видно, че щеркатата на експремиера е едноличен собственик. Дали заради грижата за децата или други ангажименти, но Венета не е вписана като управител. Задачата на движи новата имотна агенция е поверена на млад мъж, който е родом от Банкя.

Фирмата вече има и собствен офис, в скъпарска сграда на столичния бул. „Симеоновско шосе”.

Сега остава по-трудната част. Да убедят софийските строителни фирми, че имат достатъчно опит, познания и контакти, а те да им поверят ролята на посредник при продажбата на новопостроените апартаменти или офиси. Срещу добра комисионна, разбира се. Тя варира между 1,5 и 3,5% от цената на всеки продаден имот.


По щастливо съвпадение, в сградата, където е имотната агенция на Венета Борисова, офиси имат и няколко големи строителни компании. Собственик на една от тях е бивш кадър на НСО, който в миналото е началник на екип в личната охрана на президента Георги Първанов, а след това е и в екипа на Бойко Борисов. За шефът на друга компания със седалище на същия адрес се разказва, че след 10 ноември 1989 г. е охранявал Тодор Живков.


За Венета Борисова това е първия опит да започне собствен бизнес. Все пак, дъщерята на лидера на ГЕРБ има опит, макар и скромен, в търговията с имоти. Вярно, че предимно като клиент, но все е нещо за начало. Самата тя преди време успява лично да си уреди формалностите около избора и покупката на голям апартамент в топ центъра на София, струващ стотици хиляди евро. Там Венета и съпругът и живееха докато им се родиха първите две деца – Бойко, кръстен на дядо си и Иван. След разрастването на фамилията, щерката на Борисов и нейният любим се преместиха в Банкя. С парите от продажбата на жилището си построиха шикозна къща върху наследствен терен. Имота е в близост до къщата на Бойко Борисов, който не пропуска да им гостува и нагледа трите внука. Както всеки доволен дядо, и експремиерът често пуска снимки с хлапетата във Фейсбук. Той посрещна и 64-ия си рожден ден преди дни в компанията на Венета, трите внучета Бойко, Иван и Виктория, и зет си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече