Потрес! Дончева обясни кой предаде Гешев по маратонки и с шушляково елече

0

Отстраняването на Гешев е дълга битка и не само с него, а и с хората, които го измислиха. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на „Движение 21“, част от „Левицата“ – Татяна Дончева.

„На практика Гешев беше свален след като Бойко Борисов го предаде, без промяна в съотношението на силите това не беше възможно“, заяви тя.

Сутрешната поява на Татяна Дончева в националния ефир обаче не бе придружена от особени скандални изказвания, каквито тя обикновено хвърля при медийните си участия. Устатата юристка този път втрещи зрителите на предаването на Георги Любенов с облеклото, с което се появи по телевизията. Адвокатката бе обула бели маратонки и бе надянала бежово шушляково елече върху роклята си. 

Очевидно г-жа Дончева се бе приготвила за поройните дъждове, които се изливат над София, но все пак появата на публична личност по телевизията изисква човек да се погрижи за облеклото си и да се яви по-стилно облечен, а не като за селска вечеринка или за екскурзия в планината, коментираха пред Lupa.bg модни спецове.

Нищо не пречеше бившата депутатка да съблече шушляковото си елече преди да влезе в студиото на БНТ, както и да смени белите маратонки, за които обичат да пеят Стефан Вълдобрев и Камен Донев, с обувки на ток или с други по-елегантни обувки.

Иначе Татяна Дончева коментира цялата палитра от актуални политическо-правни теми.

По повод делото „Барселонагейт“ тя напомни, че законът трябва да се прилага еднакво за всички. Лидерът на „Движение 21“ заяви, че още в периода 2005-2009 година са започнали политическите разговори за необходимостта от промяна в съдебната система, защото не е функционирала ефективно – нещо, на което европейските партньори са ни обърнали сериозно внимание.

“Това се очерта като хронична слабост и трябва да намери своето решение”, подчерта Дончева.

Според нея ПП-ДБ нямат капацитет за промяна на главата в Конституцията, която се отнася към съдебната система. Тя призова импровизациите по темата да спрат.

“Правителството на ПП-ДБ и политическите сили ПП-ДБ нямат абсолютно никакъв капацитет нито да измислят страничката с текста, нито да си събират гласовете, за да го приемат, нито да разберат дали трябва да има главен прокурор или не. И вместо да се упражняват в импровизации на най-тежки и сериозни неща, абсолютно е необходимо, и ние от „Левицата“ държим на това, да се създаде един орган към председателя на парламента или министъра на правосъдието, в който да се събере цялата сериозна юридическа експертиза“, смята Татяна Дончева.

Според нея този орган трябва да включва европейските ни съдии – Арабаджиев и Корнезов, ключовите ни конституционалисти, бившите и настоящи ръководители на върховните съдилища и депутатите юристи.

Според Дончева Делян Пеевски има право да е член на конституционната комисия.

„Всяка политическа сила в парламента има абсолютното право безпрекословно да предложи който си иска свой член за която си иска комисия. Не може Христо Иванов да преговаря с Пеевски за каквото и да е друго, а да прави скандал защо Пеевски е член на конституционната комисия“, заяви тя.

Според нея управляващата коалиция е неправилно конструирана и тя „ще потопи“ „Демократична България“, особено ДСБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече